Ker­sens­moot­hie

IJskoud de beste: een heerlijke shake met vers fruit.

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht IJskoud de beste: een heerlijke shake met vers fruit. 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • deegroller
  • theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op. Pureer de kersen pureren met de staafmixer of keukenmachine. Voeg de yoghurt en de room toe en meng nog ca. 5 seconden. Leg de ijsblokjes in een schone theedoek en versplinter het ijs met een deegroller (of ander zwaar voorwerp). Voeg de ijssplinters met de suiker en 1 dl siroop bij het kersenmengsel en roer goed door. Serveer de smoothie in hoge glazen met een rietje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 28-29

Kersensmoothie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­sens­moot­hie

1
1
  • 350 g kersen zonder pit op siroop

Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op.

2
2
  • 300 ml volle yoghurt
  • 100 ml slagroom

Pureer de kersen pureren met de staafmixer of keukenmachine. Voeg de yoghurt en de room toe en meng nog ca. 5 seconden.

3
3
  • 250 g ijsblokjes

Leg de ijsblokjes in een schone theedoek en versplinter het ijs met een deegroller (of ander zwaar voorwerp).

4
4
  • 2 el suiker

Voeg de ijssplinters met de suiker en 1 dl siroop bij het kersenmengsel en roer goed door. Serveer de smoothie in hoge glazen met een rietje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.