Ker­rie­kip met zoe­te wor­tel­tjes

Door de wortels om te scheppen met honing worden ze nóg zoeter.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Door de wortels om te scheppen met honing worden ze nóg zoeter. 4 personen
2 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilet met peper en eventueel zout en bak in 12 min. bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Kook de wortels in ruim water in 8 min. beetgaar.
  2. Bereid ondertussen de kerriesaus met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de wortels af, doe ze terug in de pan en schep om met de honing. Voeg peper toe. Snijd de kipfilet in plakken en verdeel samen met de aardappelschijfjes en wortels over de borden. Serveer met de kerriesaus en appelcompote.

variatietip:

Voeg voor extra romige kerriesaus een scheutje kookroom light (flesje 250 ml) toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 42

Ker­rie­kip met zoe­te wor­tel­tjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie­kip met zoe­te wor­tel­tjes

1
1
  • 1 bos bospeen

Schil de peen.

2
2
  • 380 g kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilet met peper en eventueel zout en bak in 12 min. bruin en gaar.

3
3
  • 800 g aardappelschijfjes
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin en gaar.

4
4

Kook de wortels in ruim water in 8 min. beetgaar.

5
5
  • 70 g mix voor groentesaus milde kerrie
  • 400 ml kraanwater

Bereid ondertussen de kerriesaus met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 3 el schenkhoning

Giet de wortels af, doe ze terug in de pan en schep om met de honing. Voeg peper toe.

7
7

Snijd de kipfilet in plakken en verdeel samen met de aardappelschijfjes en wortels over de borden.

8
8
  • 360 g appelcompote

Serveer met de kerriesaus en appelcompote.

variatietip:

Voeg voor extra romige kerriesaus een scheutje kookroom light (flesje 250 ml) toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.