Ka­ra­mel- en cho­co-ap­pel­tjes

Je kids zullen nóg meer van je houden nadat ze deze zoete appeltjes geproefd hebben.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Je kids zullen nóg meer van je houden nadat ze deze zoete appeltjes geproefd hebben. 10 stuks
3 23

Ingrediënten

10 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 10 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de suiker met het water in een pan met dikke bodem op laag vuur aan de kook. Laat de suiker karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom en boter toe en verwarm in 10-15 min. tot een goudkleurige, dikke karamel. Roer regelmatig met een houten lepel. Neem van het vuur.
  2. Hak ondertussen de pecannoten grof. Leg een groot stuk bakpapier op het werkblad en verdeel de noten in bergjes op het bakpapier, een bergje per appel. Prik een tapasprikker 1 cm in de appel bij het steeltje en haal de appels door de karamel. Zet op de bergjes noten. Laat de karamel in 45 min. stollen.
  3. Hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade al roerend in een kom of pan boven kokend water (au bain-marie). Verwijder de prikkers. Schep chocolade bij de steelaanzet van de appel, zodat het naar beneden loopt. Bestrooi eventueel met zeezout en laat de chocolade in 15 min. stollen.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 206 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Karamel- en choco-appeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­ra­mel- en cho­co-ap­pel­tjes

1
1
  • 25 ml kraanwater
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker

Breng de suiker met het water in een pan met dikke bodem op laag vuur aan de kook. Laat de suiker karamelliseren tot diepbruin.

2
2
  • 25 g boter
  • 150 ml slagroom

Voeg de slagroom en boter toe en verwarm in 10-15 min. tot een goudkleurige, dikke karamel. Roer regelmatig met een houten lepel. Neem van het vuur.

3
3
  • 100 g gezouten pecannoten

Hak ondertussen de pecannoten grof.

4
4

Leg een groot stuk bakpapier op het werkblad en verdeel de noten in bergjes op het bakpapier, een bergje per appel.

5
5
  • 10 zoete appeltjes

Prik een tapasprikker 1 cm in de appel bij het steeltje en haal de appels door de karamel.

6
6

Zet op de bergjes noten. Laat de karamel in 45 min. stollen.

7
7
  • 150 g extra pure chocolade 72%

Hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade al roerend in een kom of pan boven kokend water (au bain-marie).

8
8

Verwijder de prikkers. Schep chocolade bij de steelaanzet van de appel, zodat het naar beneden loopt.

9
9
  • 1 tl Maldon zeezout

Bestrooi eventueel met zeezout en laat de chocolade in 15 min. stollen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.