Ge­vul­de kip­fi­let met ro­zij­nen, port en wal­no­ten

Gevuld vlees is altijd feestelijk: mooi hoofdgerecht dat je in een halfuurtje maakt.

(206)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gevuld vlees is altijd feestelijk: mooi hoofdgerecht dat je in een halfuurtje maakt. 4 personen
3 206

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de port en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Hak de walnoten grof en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de walnoten en tijm door de port en rozijnen. Maal de helft fijn met de staafmixer. Meng het fijngemalen mengsel in een kommetje met de andere helft van het mengsel.
  2. Snijd de kip in de lengte met een scherp mes in tot je ze kunt openklappen en je lapjes hebt die ongeveer even dik zijn. Bestrooi met peper en zout. Bestrijk de kip met het noten-rozijnenmengsel en rol strak op in de breedte. Wikkel elke kipfilet in plakjes pancetta.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat in 13 min. gaar worden. Snijd de kip in schuine plakjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.375 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde kipfilet met rozijnen, port en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de kip­fi­let met ro­zij­nen, port en wal­no­ten

1
  • 200 g royale rozijnen uit chili
  • 50 ml rode port

Doe de port en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

2
  • 4 takjes tijm
  • 60 g gepelde walnoten

Hak de walnoten grof en ris de blaadjes van de takjes tijm.

3

Meng de walnoten en tijm door de port en rozijnen. Maal de helft fijn met de staafmixer.

4

Meng het fijngemalen mengsel in een kommetje met de andere helft van het mengsel.

5
  • 4 kipfilet

Snijd de kip in de lengte met een scherp mes in tot je ze kunt openklappen en je lapjes hebt die ongeveer even dik zijn. Bestrooi met peper en eventueel zout.

6

Bestrijk de kip met het noten-rozijnenmengsel en rol strak op in de breedte.

7
  • 160 g pancetta

Wikkel elke kipfilet in plakjes pancetta.

8
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat in 13 min. gaar worden.

9

Snijd de kip in schuine plakjes.

10

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.