Wit­te­bo­nen­stoof met worst

Slanke en toch goedgevulde schotel van peen, limabonen, tomatensaus en ui

(212)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Slanke en toch goedgevulde schotel van peen, limabonen, tomatensaus en ui 4 personen
3 212

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm (brunoise). Spoel de bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en winterpeen op middelhoog vuur 3 min.
  3. Doe de worsten terug in de pan en voeg de pastasaus en oregano toe. Breng aan de kook en voeg de bonen toe. Laat op laag vuur zonder deksel 10 min. stoven. Bestrooi vlak voor het serveren met de croutons.

variatietip:

Dit gerecht is ook lekker met cannellinibonen, die zijn kleiner en steviger.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.266 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Wittebonenstoof met worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te­bo­nen­stoof met worst

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 250 g winterpeen

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm (brunoise).

2
2
  • 800 g limabonen

Spoel de bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.

3
3
  • 6 Catalaanse braadworsten
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin.

4
4

Neem de worsten uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en winterpeen op middelhoog vuur 3 min.

5
5
  • 4 tl gedroogde oregano
  • 390 g pastasaus basilicum

Doe de worsten terug in de pan en voeg de pastasaus en oregano toe. Breng aan de kook en voeg de bonen toe.

6
6

Laat op laag vuur zonder deksel 10 min. stoven.

7
7
  • 40 g knoflookcroutons

Bestrooi de bonen vlak voor het serveren met de croutons.

variatietip:

Dit gerecht is ook lekker met cannellinibonen, die zijn kleiner en steviger.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.