Ge­stoof­de ren­dang­bal­le­tjes met pak­soi

Even kort gestoofd in kokosmelk en klaar is dit Aziatische rijstgerecht!

(325)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Even kort gestoofd in kokosmelk en klaar is dit Aziatische rijstgerecht! 4 personen
3 325

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in repen van 4 cm breed.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de runderballetjes in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan en fruit in dezelfde pan de boemboe op middelhoog vuur. Voeg na 1 min. de paksoi toe en roerbak 1 min. Voeg de kokosmelk en balletjes toe en laat op laag vuur zonder deksel op de pan 5 min. stoven. Serveer de stoof met de rijst.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 449 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde rendangballetjes met paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de ren­dang­bal­le­tjes met pak­soi

1
1
  • 200 g notenrijst

Bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 struik paksoi

Snijd de paksoi in repen van 4 cm breed.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 12 runderballetjes

Verhit de olie in een braadpan en bak de runderballetjes in 5 min. rondom bruin.

4
4
  • 100 g boemboe rendang

Neem uit de pan en fruit in dezelfde pan de boemboe op middelhoog vuur. Voeg na 1 min. de paksoi toe en roerbak 1 min.

5
5
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk en balletjes toe en laat op laag vuur zonder deksel op de pan 5 min. stoven. Serveer de stoof met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.