Om­ge­keer­de ap­pel­taart

Zoals je 'm niet vaak ziet: mét kersen en karamel en zónder bodem

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Zoals je 'm niet vaak ziet: mét kersen en karamel en zónder bodem 8 personen
3 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng 50 g boter met de poedersuiker. Voeg de bloem toe en kneed of maal tot kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed of maal kort tot samenhangend deeg. Leg in vershoudfolie 40 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de kersen ontdooien. Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Smelt de suiker met het water in een steelpan op laag vuur. Karamelliseer de suiker op hoger vuur kastanjebruin.
  3. Neem van het vuur. Roer de rest van de boter erdoor. Pas op, het kan spetteren. Schenk de karamel in de quichevorm. Leg de appel met de bolle kant in de karamel en verdeel de kersen erover. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm.
  4. Leg het deeg op de appels en duw aan de rand een beetje naar onderen. Maak met een mes gaatjes in het deeg en bak in de oven in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Leg een platte schaal op de bakvorm en draai om.

combinatietip:

Lekker met kaneelijs.

video

Ka­ra­mel­li­se­ren

Instructievideo - 01:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 13 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Omgekeerde appeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Om­ge­keer­de ap­pel­taart

1
1
  • 125 g bloem
  • 50 g boter
  • 50 g poedersuiker

Meng 50 g boter met de poedersuiker. Voeg de bloem toe en kneed of maal tot kruimelig deeg.

2
2
  • 1 ei

Voeg het ei toe en kneed of maal kort tot samenhangend deeg. Leg in vershoudfolie 40 min. in de koelkast.

3
3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4
4
  • 200 g kersen

Laat de kersen ontdooien.

5
5
  • 6 volzoete appels

Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis.

6
6
  • 3 el kraanwater
  • 100 g suiker

Smelt de suiker met het water in een steelpan op laag vuur. Karamelliseer de suiker op hoger vuur kastanjebruin.

7
7
  • 20 g boter

Neem van het vuur. Roer de rest van de boter erdoor. Pas op, het kan spetteren. Schenk de karamel in de quichevorm.

8
8

Leg de appel met de bolle kant in de karamel en verdeel de kersen erover.

9
9
  • 30 g bloem

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm.

10
10

Leg het deeg op de appels en duw aan de rand een beetje naar onderen. Maak met een mes gaatjes in het deeg en bak in de oven in ca. 40 min. lichtbruin en gaar.

11
11

Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Leg een platte schaal op de bakvorm en draai om.

combinatietip:

Lekker met kaneelijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.