Ame­ri­can pan­ca­kes met ap­pel­com­po­te en spek

Hollanders maken er drie in een pan, de Amerikanen gaan voor vier. Wel met appel en spek!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans lunch Hollanders maken er drie in een pan, de Amerikanen gaan voor vier. Wel met appel en spek! 8 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek uit. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap met het puntje van een mes het vanillemerg eruit. Rasp de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe het vanillemerg en -stokje, het sinaasappelrasp en -sap, de suiker en 80 g boter in een steelpan en laat op laag vuur de suiker smelten.
  3. Snijd ondertussen de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de kwarten in vieren. Snijd de abrikozen fijn, voeg met de appels toe aan het botermengsel en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
  4. Bereid ondertussen de pancakes volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en eieren. Veeg de koekenpan schoon, verhit een klontje van de resterende boter in de koekenpan. Schep 4 juslepels beslag in de pan. Bak 1 min. Keer de pancakes om en bak nog 1 min. Houd de pancakes warm op een bord en bak er zo nog 12, of tot het beslag op is.
  5. Neem de compote van het vuur, verwijder het vanillestokje en serveer met de pancakes en het ontbijtspek.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 474 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

American pancakes met appelcompote en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­can pan­ca­kes met ap­pel­com­po­te en spek

1
1
  • 150 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek uit. Laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 1 vanillestokje

Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap met het puntje van een mes het vanillemerg eruit.

3
3
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel en pers de vrucht uit.

4
4
  • 100 g basterdsuiker wit
  • 80 g boter

Doe het vanillemerg en -stokje, het sinaasappelrasp en -sap, de suiker en 80 g boter in een steelpan en laat op laag vuur de suiker smelten.

5
5
  • 3 appels
  • 3 moesappels

Snijd ondertussen de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de kwarten in vieren.

6
6
  • 4 gedroogde abrikozen

Snijd de abrikozen fijn.

7
7

Voeg de abrikozen met de appels toe aan het botermengsel en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.

8
8
  • 2 eieren
  • 400 ml volle melk
  • 400 g mix voor American pancakes

Bereid ondertussen de pancakes volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en eieren.

9
9

Veeg de koekenpan schoon.

10
10
  • 40 g boter

Verhit een klontje van de resterende boter in de koekenpan. Schep 4 juslepels beslag in de pan en bak 1 min. Keer de pancakes om en bak nog 1 min.

11
11

Houd de pancakes warm op een bord en bak er zo nog 12, of tot het beslag op is.

12
12

Neem de compote van het vuur, verwijder het vanillestokje en serveer met de pancakes en het ontbijtspek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.