Ge­hakt­brood met ap­pel en pa­pri­ka

Stevig gehakt uit de oven, met bosui, spek en rucola

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(190)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Stevig gehakt uit de oven, met bosui, spek en rucola 6 personen
3 190

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe het gehakt in een ruime kom. Snijd de paprika's eerst in repen en dan in stukjes van 2 1/2 cm. Rooster het brood en laat iets afkoelen. Snijd het spek en de knoflook fijn en de bosuitjes in stukjes van 2 1/2 cm. Meng ondertussen 2/3 van het spek met 4 tl venkelzaad, het zout, ei, de tomatenpuree en kaas door het gehakt. Verkruimel het brood boven het gehakt en schep erdoor.
  3. Verhit de boter in de koekenpan. Bak de paprika met de bosui, knoflook, de rest van het venkelzaad en de rest van het spek 5 min. op laag vuur. Schep af en toe om. Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 6 partjes. Neem de pan van het vuur en schep de groenten met de appel door het gehakt.
  4. Doe het gehakt in de cakevorm. Druk goed aan zodat er geen lucht in zit. Bak het gehaktbrood in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen in de vorm. Stort op een serveerschaal en garneer met de rucola.

bereidingstip:

Heb je gehaktbrood over? Eet het als lunch op een hard wit broodje met sla en ketchup.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 721 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktbrood met appel en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­brood met ap­pel en pa­pri­ka

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 400 g half om half gehakt

Doe het gehakt in een ruime kom.

3
3
  • 2 groene paprika's

Snijd de paprika's eerst in repen en dan in stukjes van 2 1/2 cm.

4
4
  • 2 sneetjes witbrood

Rooster het brood en laat iets afkoelen.

5
5
  • 100 g katenspek
  • 2 tenen knoflook
  • 3 bosuitjes

Snijd het spek en de knoflook fijn en de bosuitjes in stukjes van 2 1/2 cm.

6
6
  • 4 tl gemalen venkelzaad
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • 70 g tomatenpuree
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Meng 2/3 van het spek met 4 tl venkelzaad, het zout, ei, de tomatenpuree en kaas door het gehakt. Verkruimel het brood erboven en schep erdoor.

Tip: In plaats van witbrood kunt u ook 2 el paneermeel gebruiken.

7
7
  • 25 g boter
  • 2 tl gemalen venkelzaad

Verhit de boter in de koekenpan. Bak de paprika met de bosui, knoflook, het venkelzaad en de rest van het spek 5 min. op laag vuur. Schep af en toe om.

8
8
  • 1 friszure appel

Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 6 partjes.

9
9

Neem de pan van het vuur en schep de groenten met de appel door het gehakt.

10
10

Doe het gehakt in de cakevorm. Druk goed aan, zodat er geen lucht in zit.

11
11

Bak het gehaktbrood in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

12
12
  • 40 g pittige rucola

Laat 30 min. afkoelen in de vorm. Stort op een serveerschaal en garneer met de rucola.

bereidingstip:

Heb je gehaktbrood over? Eet het als lunch op een hard wit broodje met sla en ketchup.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.