Sprui­ten met ap­pel­sticks

Zo lusten de kinderen ze wel: lekker fris met appel en rozijnen

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zo lusten de kinderen ze wel: lekker fris met appel en rozijnen 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de spruitjes schoon en schaaf ze in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine. Of als je flowersprout gebruikt: snijd ze in kwarten. Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in flinterdunne plakjes. Snijd deze plakjes weer in flinterdunne reepjes ter grootte van lucifersticks. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen, halveer de vrucht en snijd 1 helft in 4 partjes. Houd deze apart voor garnering.
  2. Gebruik de andere helft om de appel mee te besprenkelen, om verkleuring te voorkomen. Gebruik je handen om de appel voorzichtig met het citroensap te mengen.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie en gembersiroop in een wok en roerbak de spruitjes en tijm 3 min. Roer van het vuur het citroenrasp en de rozijnen erdoor. Verdeel de appel over de spruitjes en schep om. Garneer met de citroenpartjes.
video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 33 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Spruiten met appelsticks

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sprui­ten met ap­pel­sticks

1
1
  • 600 g spruitjes

Maak de spruitjes schoon en schaaf ze in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine. Of als je flowersprout gebruikt: snijd ze in kwarten.

2
2
  • 2 appels, knapperig

Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in flinterdunne plakjes.

3
3

Snijd deze plakjes weer in flinterdunne reepjes ter grootte van lucifersticks (julienne).

4
4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen, halveer de vrucht en snijd 1 helft in 4 partjes. Houd deze apart voor garnering.

5
5

Gebruik de andere helft om de appel mee te besprenkelen, om verkleuring te voorkomen.

6
6

Gebruik je handen om de appel voorzichtig met het citroensap te mengen.

7
7
  • 2 el gembersiroop
  • 3 el koolzaadolie
  • 7½ g tijm

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie en gembersiroop in een wok en roerbak de spruitjes en tijm 3 min.

8
8
  • 50 g rozijnen

Roer van het vuur het citroenrasp en de rozijnen erdoor. Verdeel de appel over de spruitjes en schep om. Garneer met de citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.