Fi­lo­deeg­taartjes met kas­tan­je­cham­pig­nons

Hartige taartjes uit de oven, die heerlijk smaken én er fantastisch uitzien

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Hartige taartjes uit de oven, die heerlijk smaken én er fantastisch uitzien 4 personen
3 126

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 springvormen (Ø 12 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de vellen filodeeg elk in 6 vierkante stukken. Vet de springvormen in met wat olie. Leg in elke vorm een stuk filodeeg en bestrijk met olie. Leg hier schuin een 2e stuk filodeeg op (zodat de hoeken verspringen). Bestrijk met olie. Leg hier schuin een 3e stuk filodeeg op. Laat alle hoeken van het deeg een paar centimeter over de rand van de vorm hangen.
  3. Snijd de spinazie grof en de champignons in plakjes. Snipper de sjalot. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de champignons 1 min. op hoog vuur. Voeg de spinazie en sjalot toe en bak 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en meng de kaas door het champignon-spinaziemengsel.
  4. Verdeel het mengsel over de vormen. Breek in het midden van elk taartje een ei. Bak de taartjes ca. 20 min. in het midden van de oven. Ze zijn gaar als het ei gestold is.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 341 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Filodeegtaartjes met kastanjechampignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fi­lo­deeg­taartjes met kas­tan­je­cham­pig­nons

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 vellen filodeeg

Snijd de vellen filodeeg elk in 6 vierkante stukken.

3
3
  • 2 el koolzaadolie

Vet de springvormen in met wat olie.

4
4
  • 2 el koolzaadolie

Leg in elke vorm een stuk filodeeg en bestrijk met olie. Leg hier schuin een 2e stuk filodeeg op (zodat de hoeken verspringen). Bestrijk met olie.

5
5

Leg hier schuin een 3e stuk filodeeg op. Laat alle hoeken van het deeg een paar centimeter over de rand van de vorm hangen.

6
6
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g spinazie
  • 1 sjalot

Snijd de spinazie grof en de champignons in plakjes. Snipper de sjalot.

7
7
  • 1 el koolzaadolie

Verhit de rest van de olie in een wok en bak de champignons 1 min. op hoog vuur. Voeg de spinazie en sjalot toe en bak 1 min. mee.

8
8
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Neem de pan van het vuur en meng de kaas door het champignon-spinaziemengsel.

9
9
  • 4 eieren

Verdeel het mengsel over de vormen. Breek in het midden van elk taartje een ei.

10
10

Bak de taartjes ca. 20 min. in het midden van de oven. Ze zijn gaar als het ei gestold is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.