Lin­zen­pie met prei, pu­ree en gei­ten­kaas

Deze ovenschotel zet je voor weinig op tafel, en zit boordevol kruiden

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze ovenschotel zet je voor weinig op tafel, en zit boordevol kruiden 4 personen
3 153

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Ris de blaadjes van de takjes oregano en salie en snijd fijn. Houd apart. Doe hetzelfde met de rozemarijn en tijm. Verwarm de aardappelpuree 1 min. in de magnetron op vol vermogen (700 watt), zodat je 'm kunt doorroeren. Pers de helft van de knoflook uit boven de puree en roer erdoor met de oregano en salie.
  3. Snijd de rest van de knoflook fijn. Was en snijd de prei in stukken van 3 cm. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei, knoflook, rozemarijn en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet. Bestrooi de prei met de bloem, schep om en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer door. Voeg de linzen toe aan de prei en neem de pan van het vuur.
  4. Vet de ovenschaal of quichevorm in met boter. Verdeel de vulling over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erop en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.005 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Linzenpie met prei, puree en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­pie met prei, pu­ree en gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 20 g Italiaanse kruiden

Ris de blaadjes van de takjes oregano en salie en snijd fijn. Houd apart. Doe hetzelfde met de rozemarijn en tijm.

3
3
  • 450 g aardappelpuree met boter

Verwarm de aardappelpuree 1 min. in de magnetron op vol vermogen (700 watt), zodat je 'm kunt doorroeren.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Pers de helft van de knoflook uit boven de puree en roer erdoor met de oregano en salie.

5
5
  • 5 preien

Snijd de rest van de knoflook fijn. Was en snijd de prei in stukken van 3 cm.

6
6
  • 50 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei, knoflook, rozemarijn en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

7
7
  • 800 g linzen

Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.

8
8
  • 200 ml hete groentebouillon (van tablet)
  • 25 g bloem

Bestrooi de prei met de bloem, schep om en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer door.

9
9

Voeg de linzen toe aan de prei en neem de pan van het vuur.

10
10
  • 2 g boter

Vet de ovenschaal of quichevorm in met boter.

11
11
  • 150 g geraspte geitenkaas

Verdeel de vulling over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erop en bestrooi met de kaas.

12
12

Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.