Ge­bak­ken huts­pot met pe­per­ma­kreel

Hutspot nieuwe stijl: gebakken in plaats van gekookt en met makreel in plaats van klapstuk.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hutspot nieuwe stijl: gebakken in plaats van gekookt en met makreel in plaats van klapstuk. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit helft van boter in een hapjespan en bak de knoflook met de hutspotgroenten op middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Verwarm de melk in een steelpan.
  2. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de pureestamper tot puree en voeg de rest van de boter en de melk toe. Roer de hutspotgroenten door de puree en serveer met de pepermakreel.

variatietip:

In plaats van pepermakreel kun je de hutspot ook serveren met in boter gebakken gepaneerde kabeljauwburgers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 232 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken hutspot met pepermakreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken huts­pot met pe­per­ma­kreel

1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

3
  • 500 g hutspotgroenten
  • 25 g boter

Verhit boter in een hapjespan en bak de knoflook met de hutspotgroenten op middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig.

4
  • 200 ml melk

Verwarm de melk in een steelpan.

5
  • 25 g boter

Giet de aardappelen af. Stamp ze met de pureestamper tot puree en voeg de rest van de boter en de melk toe.

Tip: Je kunt ook een pureeknijper gebruiken.

6
  • 258 g gerookte pepermakreel

Roer de hutspotgroenten door de puree en serveer met de pepermakreel.

Tip: In plaats van pepermakreel kun je de hutspot ook serveren met in boter gebakken gepaneerde kabeljauwburgers.

7

Bon appétit!

variatietip:

In plaats van pepermakreel kun je de hutspot ook serveren met in boter gebakken gepaneerde kabeljauwburgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.