Wit­lofstamp­pot met ba­con en peer

Gebakken peer, knapperige witlof en zoute bacon: verrassende combinatie.

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gebakken peer, knapperige witlof en zoute bacon: verrassende combinatie. 4 personen
3 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes van 3 mm dik. Schil de peren, halveer ze in de lengte, verwijder de klokhuizen en snijd elke helft in 4 partjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon aan beide kanten krokant. Neem uit de pan. Bak in dezelfde pan de peer aan beide kanten goudbruin. Verwarm de melk in een steelpan.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper tot puree. Meng de melk, boursin en het witlof erdoor en zet terug op het vuur. Verwarm 2 min. al roerend op middelhoog vuur. Serveer met de peer en bacon. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.262 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Witlofstamppot met bacon en peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofstamp­pot met ba­con en peer

1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
  • 500 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes van 3 mm dik.

3
  • 2 handperen

Schil de peren, halveer ze in de lengte, verwijder de klokhuizen en snijd elke helft in 4 partjes.

4
  • 300 g bacon
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon aan beide kanten krokant. Neem uit de pan.

5

Bak in dezelfde pan de peer aan beide kanten goudbruin.

6
  • 200 ml melk

Verwarm de melk in een steelpan.

7

Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper tot puree.

Tip: Je kunt ook een pureeknijper gebruiken.

8
  • 80 g Boursin

Meng de melk, boursin en het witlof erdoor en zet terug op het vuur. Verwarm 2 min. al roerend op middelhoog vuur. Serveer met de peer en bacon.

9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.