Spruit­jes­stamp­pot met ge­rook­te kip

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 118

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de spruitjes in 7 min. beetgaar. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of doe ze in de pureeknijper.
  2. Meng de helft van de spruitjes door de aardappelpuree. Voeg de melk, boter en mosterd toe. Roer de rest van de spruitjes en de kipreepjes erdoor. Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de groentechips.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Spruitjesstamppot met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes­stamp­pot met ge­rook­te kip

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 200 ml melk
  • 700 g geschoonde spruitjes

Kook ondertussen de spruitjes in 7 min. beetgaar. Verwarm de melk in een steelpan.

3
3

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of doe ze in de pureeknijper.

4
4
  • 1 el dijonmosterd
  • 50 g boter

Meng de helft van de spruitjes door de aardappelpuree. Voeg de melk, boter en mosterd toe.

5
5
  • 300 g gerookte kipreepjes

Roer de rest van de spruitjes en de kipreepjes erdoor.

6
6
  • 50 g groentechips

Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de groentechips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.