Zuur­kool­stamp met rook­worst­crou­tons

Met rookworst nieuwe stijl: je maakt er knapperige croutons van.

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met rookworst nieuwe stijl: je maakt er knapperige croutons van. 4 personen
3 84

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm na 10 min. de zuurkool 10 min. met 100 ml water op laag vuur. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de rookworst in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worst in 5 min. krokant. Verwarm de melk met de boter in een steelpan.
  2. Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of stamp ze fijn. Meng de warme melk en zuurkool door de aardappelen. Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 2.076 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolstamp met rookworstcroutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­stamp met rook­worst­crou­tons

1
  • 1.2 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
  • 100 ml kraanwater
  • 500 g verse zuurkool

Verwarm na 10 min. de zuurkool 10 min. met water op laag vuur. Laat uitlekken in een vergiet.

3
  • 1 Veluwse fijne rookworst

Snijd de rookworst in blokjes van 1 cm.

4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worst in 5 min. krokant.

5
  • 150 ml volle melk
  • 50 g boter

Verwarm de melk met de boter in een steelpan.

6

Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of stamp ze fijn.

7

Meng de warme melk en zuurkool door de aardappelen. Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons.

8

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.