Bul­gur met gar­na­len

Mediterrane salade met ijsgarnalen, frisse munt en pittige rode peper. Heb je over? De volgende dag als lunch!

(174)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Mediterrane salade met ijsgarnalen, frisse munt en pittige rode peper. Heb je over? De volgende dag als lunch! 4 personen
3 174

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de partjes in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie zo fijn mogelijk en de muntblaadjes grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.
  2. Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe in een schaal. Kook de bevroren tuinerwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
  3. Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, de ras el hanout en olie door de bulgur. Schep de romaatjes, peterselie, garnalen en tuinerwten erdoor. Bestrooi met de munt. Serveer met de partjes citroen.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bulgur met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bul­gur met gar­na­len

1
  • 150 g bulgur

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 250 g romaatjes
  • 30 g peterselie
  • 15 g munt

Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de partjes in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie zo fijn mogelijk en de muntblaadjes grof.

3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.

5

Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe in een schaal.

6
  • 450 g tuinerwten

Kook de bevroren tuinerwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.

7
  • 4 tl ras el hanout spice mix
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, de ras el hanout en olie door de bulgur.

8
  • 300 g ijsgarnalen

Schep de romaatjes, peterselie, garnalen en tuinerwten erdoor. Bestrooi met de munt. Serveer met de partjes citroen. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.