Pit­ti­ge pak­soi­stamp­pot met zalm

(196)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 196

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Maak ondertussen de zalm schoon en verdeel in stukken. Snijd de paksoi in reepjes en snipper de ui. Giet de aardappelen af. Zet de pan op laag vuur en schenk de kokosmelk erbij. Stamp tot een smeuïge puree. Schep de paksoi, ui en zalm erdoor.
  3. Breng de stamppot op smaak met de sambal en serveer.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Laat de sambal dan achterwege en zet het potje sambal apart op tafel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 570 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige paksoistamppot met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge pak­soi­stamp­pot met zalm

1
1
  • 1.2 kg stamppotaardappelen

Kook de aardappelen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 1 blik roze zalm

Maak ondertussen de zalm schoon en verdeel in stukken.

3
3
  • 1 rode ui
  • 1 struik paksoi

Snijd de paksoi in reepjes en snipper de ui.

4
4
  • 200 ml kokosmelk

Giet de aardappelen af. Zet de pan op laag vuur en schenk de kokosmelk erbij.

5
5

Stamp tot een smeuïge puree. Schep de paksoi, ui en zalm erdoor.

6
6
  • 3 tl sambal oelek

Breng de stamppot op smaak met de sambal en serveer.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Laat de sambal dan achterwege en zet het potje sambal apart op tafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.