Ha­chee van Nic­ky

Bijzonder: met speklapjes en wittewijnazijn.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(250)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Bijzonder: met speklapjes en wittewijnazijn. 6 personen
3 250

Ingrediënten

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de runderlappen in stukjes van 2 x 2 cm en bestrooi met de bloem. Houd het laurierblaadje uit de verpakking apart. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Snijd de speklapjes in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes speklap 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen de boter in een braadpan en smelt de suiker op laag vuur. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de ui, knoflook en laurier toe en bak op laag vuur 5 min.
  3. Neem ondertussen de speklapjes uit de koekenpan. Bak het rundvlees in het achtergebleven bakvet in 5 min. rondom bruin. Voeg de azijn, kruidnagels, bouillon, speklap en het rundvlees toe aan het uienmengsel. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2 uur en 30 min. sudderen. Roer af en toe.
  4. Controleer of de hachee gaar is. Dat is het geval als het vlees uit elkaar valt. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Pers de citroen uit, voeg het sap toe en warm nog even mee.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 442 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Hachee van Nicky

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­chee van Nic­ky

1
1
  • 500 g rib-runderlappen

Snijd de runderlappen in stukjes van 2 x 2 cm en bestrooi met de bloem. Houd het laurierblaadje uit de verpakking apart.

Tip: Voeg zelf een laurierblaadje toe als deze niet in de verpakking zit.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 4 uien

Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn.

3
3
  • 2 speklapjes

Snijd de speklapjes in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes speklap 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 2 el suiker
  • 100 g boter

Verhit ondertussen de boter in een braadpan en smelt de suiker op laag vuur.

5
5

Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de ui, knoflook en laurier toe en bak op laag vuur 5 min.

6
6

Neem ondertussen de speklapjes uit de koekenpan. Bak het rundvlees in het achtergebleven bakvet in 5 min. rondom bruin.

7
7
  • 4 kruidnagels
  • 500 ml hete runderbouillon (van tablet)
  • 2 el wittewijnazijn

Voeg de azijn, kruidnagels, bouillon, speklap en het rundvlees toe aan het uienmengsel.

8
8

Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2 uur en 30 min. sudderen. Roer af en toe.

9
9

Controleer of de hachee gaar is. Dat is het geval als het vlees uit elkaar valt. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.

10
10
  • ½ citroen

Pers de citroen uit, voeg het sap toe en warm nog even mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.