Groen­te­rij­ke erw­ten­soep

Verse doperwten en munt maken deze erwtensoep licht en fris.

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Verse doperwten en munt maken deze erwtensoep licht en fris. 4 personen
3 145

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de spliterwten, het laurierblaadje, bouillontablet en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  2. Snijd het loof van de bos peen, schrap de wortels en snijd ze in plakjes. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de wortel, prei en worst toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 45 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
  3. Voeg de bevroren tuinerwten toe en verwarm nog 10 min. Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes. Serveer de soep in kommen en garneer met wat munt.

combinatietip:

Lekker met een sneetje meergranen stokbrood met hüttenkäse, munt en versgemalen peper.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.882 mg
  • vezels 25 g
Tags
Ook te zien in

Groenterijke erwtensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­rij­ke erw­ten­soep

1
  • 2 liter kraanwater
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 laurierblaadje
  • 300 g spliterwten

Breng de spliterwten, het laurierblaadje, bouillontablet en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.

2
  • 1 bos peen

Snijd het loof van de bos peen, schrap de wortels en snijd ze in plakjes.

3
  • 1 Veluwse fijne rookworst
  • 1 prei

Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de rookworst in plakjes.

4

Voeg de wortel, prei en worst toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 45 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

5
  • 450 g tuinerwten

Voeg de bevroren tuinerwten toe en verwarm nog 10 min.

6
  • 15 g munt

Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes.

7

Serveer de soep in kommen en garneer met wat munt.

8

Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met een sneetje meergranen stokbrood met hüttenkäse, munt en versgemalen peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.