Broc­co­li met kaas­saus en ge­hakt­bal

Heel eenvoudig te maken: Holland op z'n best!

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Heel eenvoudig te maken: Holland op z'n best! 4 personen
2 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballen in 2 min. rondom bruin. Voeg een scheutje water toe en braad de gehaktballen in 20 min. gaar. Kook de krieltjes in water met zout in 10-15 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de steel in plakjes, kook in 6 min. beetgaar. Bereid de kaassaus met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter het amandelschaafsel goudbruin en leg op een bord.
  3. Schep de krieltjes en broccoli op de borden. Schep de kaassaus over de broccoli en bestrooi met het amandelschaafsel. Leg er een gehaktbal bij. Lekker met tomatenketchup.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 40

Broccoli met kaassaus en gehaktbal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li met kaas­saus en ge­hakt­bal

1
1
  • 25 g boter
  • 450 g ambachtelijke gehaktballen

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballen in 2 min. rondom bruin.

2
2

Voeg een scheutje water toe en braad de gehaktballen in 20 min. gaar.

3
3
  • 1 kg krieltjes

Kook de krieltjes in water met zout in 10-15 min. gaar.

4
4
  • 800 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de steel in plakjes, kook in 6 min. beetgaar.

5
5
  • 44 g mix voor kaassaus
  • 250 ml kraanwater

Bereid de kaassaus met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 el amandelschaafsel

Rooster in een koekenpan zonder olie of boter het amandelschaafsel goudbruin en leg op een bord.

7
7

Schep de krieltjes en broccoli op de borden. Schep de kaassaus over de broccoli en bestrooi met het amandelschaafsel.

8
8
  • 4 el tomatenketchup

Leg er een gehaktbal bij. Lekker met tomatenketchup.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.