Ge­stoof­de wor­tels met ba­si­li­cum en gei­ten­kaas

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • dunschiller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Snijd de bosui in ringetjes, de knoflook fijn en het basilicum grof.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de wortels met de knoflook 3 min. Voeg de wijn toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven tot de wortels beetgaar zijn. Voeg de bosui, de uitgelekte olijven en kappertjes toe. Verwarm alles nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het basilicum en de verkruimelde geitenkaas.

combinatietip:

Lekker met biefstuk en gebakken aardappelen.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ge­stoof­de wor­tels met ba­si­li­cum en gei­ten­kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de wor­tels met ba­si­li­cum en gei­ten­kaas

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 3 bosuien
  • 15 g basilicum
  • 700 g regenboog wortelmix

Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Snijd de bosui in ringetjes, de knoflook fijn en het basilicum grof.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 150 ml droge witte wijn

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de wortels met de knoflook 3 min. Voeg de wijn toe.

3
3

Doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven tot de wortels beetgaar zijn.

4
4
  • 2 el kappertjes
  • 4 el zwarte olijven zonder pit

Voeg de bosui, de uitgelekte olijven en kappertjes toe. Verwarm alles nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 100 g zachte geitenkaas

Bestrooi met het basilicum en de verkruimelde geitenkaas.

combinatietip:

Lekker met biefstuk en gebakken aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.