Can­nel­lo­ni met ge­hakt en spi­na­zie

Cannelloni op de klassieke manier met gehakt, spinazie en tomatensaus.

(563)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Cannelloni op de klassieke manier met gehakt, spinazie en tomatensaus. 4 personen
3 563

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng in een grote pan water aan de kook en laat de cannelloni ca. 3 min. koken. Spoel de cannelloni af met koud water en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de spinazie fijn. Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui en knoflook ca. 3 min. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 5 min. rul. Voeg de spinazie toe en bak ca. 3 min. mee. Vul de cannelloni met het mengsel.
  3. Schenk in een ovenschaal 1/2 van de soffritto. Leg de cannelloni erop en schenk de rest van de soffritto erover. Strooi de kaas erover. Bak de cannelloni in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.655 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 26-27

Cannelloni met gehakt en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­nel­lo­ni met ge­hakt en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 16 buisjes cannelloni

Breng in een grote pan water aan de kook en laat de cannelloni ca. 3 min. koken. Spoel de cannelloni af met koud water en laat ze uitlekken.

3
3
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g verse spinazie
  • 3 el olijfolie

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de spinazie fijn. Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui en knoflook ca. 3 min.

4
4
  • 300 g rundergehakt

Voeg de gehakt toe en bak in ca. 5 min. rul. Voeg de spinazie toe en bak ca. 3 min. mee. Vul de cannelloni met het mengsel.

5
5
  • 2 pakjes soffritto
  • 100 g gemalen belegen kaas

Schenk in een ovenschaal 1/2 van de soffritto. Leg de cannelloni erop en schenk de rest van de soffritto erover. Strooi de kaas erover.

6
6

Bak de cannelloni in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.