Room­kaas­soep met wa­ter­kers

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bouillon bereiden van tabletten en 8 dl water. Brood roosteren. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In soeppan boter verhitten en sjalotjes ca. 2 minuten fruiten. Paar takjes waterkers apart houden voor garnering. Rest toevoegen aan sjalotjes en ca. 2 minuten meebakken. Beetje bouillon toevoegen aan waterkersmengsel en in keukenmachine pureren. Waterkerspuree aan bouillon toevoegen en zachtjes laten koken. Roomkaas in kleine stukjes snijden en aan soep toevoegen. Roeren tot roomkaas goed door soep vermengd is. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Brood in driehoekjes snijden, besmeren met tapenade en beleggen met plakjes tomaat. Soep garneren met takje waterkers en serveren met tomaattoast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.