Oos­ter­se ri­sot­to

In dit gerecht gaat risotto op de oosterse toer met gember, sojasaus en oesterzwammen.

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In dit gerecht gaat risotto op de oosterse toer met gember, sojasaus en oesterzwammen. 4 personen
2 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit in een braadpan 2 el olie en bak de ui met de gemberpoeder ca. 2 min. Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Voeg de oesterzwammen toe en bak ca. 2 min mee. Voeg de risottorijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water en 3 el sojasaus.
  2. Snijd de kip in stukjes. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak hierin de kipfilet ca. 5 min. Voeg de groentemix toe en bak nog ca. 3 min. mee.
  3. Schep de risottorijst en het groentekipmengsel door elkaar. Breng op smaak met de rest van de sojasaus, peper en zout.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 26-27

Oosterse risotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se ri­sot­to

1
1
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)

Snipper de ui. Verhit in een braadpan de olie en bak de ui met de gemberpoeder ca. 2 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 150 g oesterzwammen

Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

3
3
  • 300 g risottorijst
  • 9 dl kraanwater
  • 3 el sojasaus

Voeg de oesterzwammen toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water en de sojasaus.

4
4
  • 300 g kipfilet
  • 3 el zonnebloemolie

Snijd de kip in stukjes. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak hierin de kipfilet ca. 5 min.

5
5
  • 400 g Chinese groentemix

Voeg de groentemix toe en bak nog ca. 3 min. mee.

6
6
  • 1 el sojasaus

Schep de risottorijst en het groentekipmengsel door elkaar. Breng op smaak met sojasaus, peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.