Pump­kin spi­ce ca­ke

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 780 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 1 u. 10 min. oventijd
(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht 10 stuks
3 109

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen, snijd de schil met een scherp mes eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe ze in een pan en kook met het water in 10 min. gaar met de deksel op de pan. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Laat afkoelen op een bord.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet ondertussen de springvorm in en bekleed met bakpapier. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan.
  3. Klop met een mixer de boter met de rietsuiker in een kom in 5 min. licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe, voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Spatel daarna het meel, de bakpoeder en kruiden erdoor. Meng vervolgens met een spatel het citroenrasp, de slagroom en afgekoelde pompoenpuree erdoor. Schep het beslag in de springvorm. Bak de cake in ca. 70 min. gaar.
  4. Controleer na 1 uur op gaarheid met de satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat op een rooster in 1 uur volledig afkoelen.
  5. Halveer de cake overlangs met een broodmes. Bestrijk de onderste helft met de jam. Leg de andere helft er met de snijkant naar boven op. Roer de mascarpone los met de poedersuiker en kaneel en verdeel over de bovenkant van de cake. Breng een pan met water aan de kook.
  6. Hang er een iets kleinere kom of pan in, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie). Vouw een cornetje van bakpapier en vul met gesmolten chocolade. Teken hiermee strepen op de mascarponelaag.

variatietip:

Maak spinnetjes op de bovenkant met een lijfje van een pompoenpit en pootjes van chocolade.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pumpkin spice cake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pump­kin spi­ce ca­ke

1
1
  • ½ pompoen

Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen, snijd de schil met een scherp mes eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes.

2
2
  • 8 el kraanwater

Doe ze in een pan en kook met het water in 10 min. gaar met de deksel op de pan.

3
3

Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Laat afkoelen op een bord.

4
4

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

5
5

Vet ondertussen de springvorm in en bekleed met bakpapier.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan.

7
7
  • 250 g ruwe rietsuiker
  • 250 g boter

Klop met een mixer de boter met de rietsuiker in een kom in 5 min. licht en luchtig.

8
8
  • 5 eieren

Voeg een voor een de eieren toe, voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen.

9
9
  • 50 ml slagroom
  • 1½ el koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 g zelfrijzend bakmeel

Spatel daarna het meel, de bakpoeder en kruiden erdoor. Meng vervolgens met een spatel het citroenrasp, de slagroom en afgekoelde pompoenpuree erdoor.

10
10

Schep het beslag in de springvorm. Bak de cake in ca. 70 min. gaar.

11
11

Controleer na 1 uur op gaarheid met de satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

12
12

Laat op een rooster in 1 uur volledig afkoelen.

13
13
  • 225 g aardbeien/rabarberjam

Halveer de cake overlangs met een broodmes. Bestrijk de onderste helft met de jam.

14
14

Leg de andere helft er met de snijkant naar boven op.

15
15
  • 1½ el gemalen kaneel
  • 4 el poedersuiker
  • 500 g mascarpone

Roer de mascarpone los met de poedersuiker en kaneel en verdeel over de bovenkant van de cake.

16
16

Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in, die het water niet mag raken.

17
17
  • 100 g chocolade extra puur 72%

Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie).

18
18

Vouw een cornetje van bakpapier en vul met gesmolten chocolade. Teken hiermee strepen op de mascarponelaag.

variatietip:

Maak spinnetjes op de bovenkant met een lijfje van een pompoenpit en pootjes van chocolade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.