Ca­ri­bi­sche ti­ra­mi­su

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(151)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
caribisch nagerecht 4 personen
3 151

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 kleine cakevormpjes (Ø 15 cm met inhoud à 400 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de roomkaas en de suiker in een ruime kom en roer los met een vork. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel deze door het roomkaasmengsel.
  2. Schenk de likeur in een diep bord en voeg het water toe. Haal de lange vingers er een voor een door en bedek de bodem van de cakevormpjes met de gesuikerde kant naar onderen. Als de lange vingers niet passen, snijd ze dan op maat. Snijd de bananen in lange plakken.
  3. Verdeel 1/3 van het roomkaasmengsel erover en dek af met de helft van de plakken banaan. Maak dan weer een laag met lange vingers, bedek met de rest van de plakken banaan en eindig met de rest van de roomkaas. Dek de cakes af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Stort de cakes op een bord. Laat de cake niet makkelijk los, leg dan 2 min. een theedoek doordrenkt met heet water om de vorm heen. Bestrooi de cakes met cacaopoeder en verdeel ze over de borden.
video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Caribische tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ri­bi­sche ti­ra­mi­su

1
1
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 100 g verse roomkaas naturel

Doe de roomkaas en de suiker in een ruime kom en roer los met een vork.

2
2
  • 75 ml slagroom

Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel deze door het roomkaasmengsel.

3
3
  • 100 ml kraanwater
  • 4 el kokoslikeur

Schenk de likeur in een diep bord en voeg het water toe.

4
4
  • ½ pak lange vingers

Haal de lange vingers er een voor een door en bedek de bodem van de cakevormpjes met de gesuikerde kant naar onderen.

5
5
  • 2 bananen

Als de lange vingers niet passen, snijd ze dan op maat. Snijd de bananen in lange plakken.

6
6

Verdeel 1/3 van het roomkaasmengsel erover en dek af met de helft van de plakken banaan.

7
7

Maak dan weer een laag met lange vingers, bedek met de rest van de plakken banaan en eindig met de rest van de roomkaas.

8
8

Dek de cakes af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

9
9

Stort de cakes op een bord. Laat de cake niet makkelijk los, leg dan 2 min. een theedoek doordrenkt met heet water om de vorm heen.

10
10
  • 2 el cacaopoeder

Bestrooi de cakes met cacaopoeder en verdeel ze over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.