Aard­bei­en­tom­pou­ces

  • gebak
  • 10 stuks
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 4 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 10 stuks
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim, koud water. Laat het bladerdeeg ontdooien. Pers de limoen uit. Doe het sap met de helft van de aardbeien en de helft van de fijne kristalsuiker in de blender en pureer. Klop de slagroom stijf met de rest van de fijne kristalsuiker. Schep de aardbeienpuree voorzichtig door de slagroom. Verhit het water in een steelpan. Knijp de gelatine uit en los op in het water. Schep de opgeloste gelatine door het aardbeien-slagroommengsel en laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  3. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi er de suiker over. Bak de plakjes ca. 20 min. in de oven. Verwissel na 10 min. de bakplaten. Neem uit de oven en laat afkoelen. Leg 10 deegplakjes met de gesuikerde kant naar boven op het werkblad. Schep de aardbeienvulling in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een laag aardbeienvulling van 3 cm hoog op elk deegplakje. Halveer de rest van de aardbeien en duw ze met de snijkant naar buiten in de aardbeienvulling.
  4. Bestrijk de ongesuikerde kant van de rest van de plakjes bladerdeeg met de jam. Leg ze met de jamkant naar boven op de aardbeienvulling. Kneed op een werkblad de rolfondant met de kleurstof tot een marmereffect ontstaat. Rol met de deegroller uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een plak van 10 x 40 cm. Snijd dat in 10 gelijke rechthoekjes en leg op elke tompouce een plakje.
video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeientompouces

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­tom­pou­ces

1
1
  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 6 blaadjes gelatine

Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim, koud water. Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2
  • 500 g aardbeien

Maak de aardbeien schoon.

3
3
  • 1 limoen
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 250 g aardbeien

Pers de limoen uit. Doe het sap met de aardbeien en de suiker in de blender en pureer.

4
4
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 250 ml slagroom

Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Schep de aardbeienpuree voorzichtig door de slagroom.

5
5
  • 3 el kraanwater

Verhit het water in een steelpan. Knijp de gelatine uit en los op in het water.

6
6

Schep de opgeloste gelatine door het aardbeien-slagroommengsel en laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven.

7
7

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

8
8

Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten.

9
9
  • 2 el suiker

Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi er de suiker over.

10
10

Bak de plakjes ca. 20 min. in de oven. Verwissel na 10 min. de bakplaten. Neem uit de oven en laat afkoelen.

11
11

Leg 10 deegplakjes met de gesuikerde kant naar boven op het werkblad.

12
12

Schep de aardbeienvulling in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een laag aardbeienvulling van 3 cm hoog op elk deegplakje.

13
13
  • 250 g aardbeien

Halveer de aardbeien en duw ze met de snijkant naar buiten in de aardbeienvulling.

14
14
  • 10 tl aardbeienjam

Bestrijk de ongesuikerde kant van de rest van de plakjes bladerdeeg met de jam. Leg ze met de jamkant naar boven op de aardbeienvulling.

15
15
  • 150 g cupcake-rolfondant
  • 2 tl kleurstofstiften

Kneed op een werkblad de rolfondant met de kleurstof tot een marmereffect ontstaat.

16
16
  • 2 el poedersuiker om te bestuiven

Rol met de deegroller uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een plak van 10 x 40 cm.

17
17

Snijd dat in 10 gelijke rechthoekjes en leg op elke tompouce een plakje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.