Li­me me­rin­gue pie

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht 12 stuks
3 135

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • taartvorm (Ø 28 cm)
  • keukenmachine
  • keukenthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vet de taartvorm in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine en meng met de boter. Verdeel het biscuit-botermengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  3. Rasp ondertussen de groene schil van 4 van de schoongeboende limoenen en pers alle vruchten uit tot je 300 ml sap per taart hebt. Splits de eieren en bewaar de eiwitten. Doe de eidooiers en gecondenseerde melk in een kom en klop door elkaar met een garde. Roer het limoenrasp en -sap erdoor. Schenk het limoenmengsel in de springvorm en bak ca. 20 min. in de oven tot de vulling gestold is.
  4. Doe de oven uit, zet de deur op een kier en laat in 2 uur volledig afkoelen. Zet vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.
  5. Verhit voor het serveren de suiker met de stroop en het water tot 116 °C (gebruik de thermometer). Klop ondertussen met een mixer de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom. Voeg al kloppend de hete suikersiroop in een dun straaltje toe aan het eiwit. Blijf kloppen tot het eiwit volledig is afgekoeld. Dit duurt 15 min.
  6. Verdeel het eiwit in mooie pieken over de taart. Brand met de crème brûlée-brander het eiwit goudbruin en de punten donker of zet de taart 2-3 min. onder de ovengrill.
video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lime meringue pie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Li­me me­rin­gue pie

1
1
  • 2 g boter

Vet de taartvorm in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier.

2
2
  • 150 g boter
  • 300 g biscuitjes

Smelt de boter in een steelpan. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine en meng met de boter.

3
3

Verdeel het biscuit-botermengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

4
4

Verwarm de oven voor op 150 °C.

5
5
  • 6 limoenen

Rasp ondertussen de groene schil van 2/3 van de schoongeboende limoenen en pers alle vruchten uit tot je 300 ml sap per taart hebt.

6
6
  • 397 g gecondenseerde melk
  • 4 eieren

Splits de eieren en bewaar de eiwitten. Doe de eidooiers en gecondenseerde melk in een kom en klop door elkaar met een garde.

7
7

Roer het limoenrasp en -sap erdoor. Schenk het limoenmengsel in de springvorm en bak ca. 20 min. in de oven tot de vulling gestold is.

8
8

Doe de oven uit, zet de deur op een kier en laat in 2 uur volledig afkoelen.

9
9

Zet vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

10
10
  • 75 ml kraanwater
  • 1 el schenkstroop
  • 200 g suiker

Verhit voor het serveren de suiker met de stroop en het water tot 116 °C (gebruik de thermometer).

11
11
  • 1 mespunt zout

Klop ondertussen met een mixer de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom.

12
12

Voeg al kloppend de hete suikersiroop in een dun straaltje toe aan het eiwit. Blijf kloppen tot het eiwit volledig is afgekoeld. Dit duurt 15 min.

13
13

Verdeel het eiwit in mooie pieken over de taart.

14
14

Brand met de crème brûlée-brander het eiwit goudbruin en de punten donker of zet de taart 2-3 min. onder de ovengrill.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.