Pav­lo­va met si­naas­ap­pel

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 1 uur oventijd
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes uit kunt wippen. Doe in een kom en knijp het sap uit de achtergebleven vliezen erboven uit. Voeg de Cointreau en gembersiroop toe, schep om en laat de partjes afgedekt buiten de koelkast minimaal 2 uur marineren.
  3. Splits ondertussen de eieren en klop met een mixer de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit pieken vormt. Spatel de maizena erdoor. Schep het eiwit in een cirkel van Ø 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pavlova 1 uur onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Neem eruit en laat verder afkoelen.
  4. Laat de sinaasappelpartjes uitlekken en vang het vocht op. Kook het vocht in een steelpannetje op hoog vuur in 10 min. in tot siroop. Laat iets afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap met een punt van een mes het merg eruit. Doe in een kom met de slagroom en poedersuiker en klop stijf.
  5. Schep de slagroom op de pavlova. Verdeel het fruit erover en besprenkel met de siroop. Snijd de munt fijn. Rasp de chocolade over de pavlova en garneer met de munt.

variatietip:

Je kunt ook rode bloedsinaasappels gebruiken, deze zijn te koop van januari tot april.

combinatietip:

Serveer extra feestelijk met brandende sterretjes.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pavlova met sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pav­lo­va met si­naas­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 120 °C.

2
2
  • 3 sinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.

3
3

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes uit kunt wippen.

4
4

Doe in een kom en knijp het sap uit de achtergebleven vliezen erboven uit.

5
5
  • 2 el gembersiroop
  • 5 el Cointreau

Voeg de Cointreau en gembersiroop toe, schep om en laat de partjes afgedekt buiten de koelkast minimaal 2 uur marineren.

6
6
  • 4 eieren

Splits ondertussen de eieren en klop met een mixer de eiwitten stijf in een vetvrije kom.

7
7
  • 1 el maizena
  • 150 g witte basterdsuiker

Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit pieken vormt. Spatel de maizena erdoor.

8
8

Schep het eiwit in een cirkel van Ø 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.

9
9

Bak de pavlova 1 uur onder het midden van de oven.

10
10

Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan.

11
11

Neem eruit en laat verder afkoelen.

12
12

Laat de sinaasappelpartjes uitlekken en vang het vocht op.

13
13

Kook het vocht in een steelpannetje op hoog vuur in 10 min. in tot siroop. Laat iets afkoelen.

14
14
  • 1 el poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje open, schraap met een punt van een mes het merg eruit. Doe in een kom met de slagroom en poedersuiker en klop stijf.

15
15

Schep de slagroom op de pavlova. Verdeel het fruit erover en besprenkel met de siroop.

16
16
  • 1 el munt
  • 25 g pure chocolade

Snijd de munt fijn. Rasp de chocolade over de pavlova en garneer met de munt.

variatietip:

Je kunt ook rode bloedsinaasappels gebruiken, deze zijn te koop van januari tot april.

combinatietip:

Serveer extra feestelijk met brandende sterretjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.