Vlin­der­cup­ca­kes

Leuk als traktatie op een kinderfeestje!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Leuk als traktatie op een kinderfeestje! 12 stuks
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • muffinvorm
  • 12 papieren cakevormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Doe de boter, suiker en het zout in een kom en klop met een mixer in 6 min. tot een luchtige crème. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en voeg toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en schep voorzichtig om tot een egaal beslag.
  3. Zet de papieren cupcakevormpjes in de bakvorm en verdeel het beslag erover. Bak ze in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen.
  4. Steek met een scherp, puntig mesje vanaf 1 cm van de rand van de cupcake schuin naar beneden naar het midden van de cupcake. Snijd een kegelvormig kapje uit de cupcake. Vul de opening met lemon curd. Halveer het uitgesneden kapje en zet het weer op de cupcake met de ronde kanten tegen elkaar, zodat een vlindertje ontstaat. Herhaal deze handeling bij alle cupcakes. Leg in het midden van de vleugeltjes een rijtje cupcake parels om het lijfje te maken.
  5. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Wil je er voelsprietjes bij? Snijd met een scherp mes een stuk schoongeboende schil van een citroen, snijd in dunne reepjes en steek ze in de vulling.
video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles - 08:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Vlindercupcakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlin­der­cup­ca­kes

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g boter
  • 1 mespunt zout

Doe de boter, suiker en het zout in een kom en klop met een mixer in 6 min. tot een luchtige crème.

3
3
  • 4 eieren

Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

4
4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en voeg toe.

5
5
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en schep voorzichtig om tot een egaal beslag.

6
6

Zet de papieren cupcakevormpjes in de bakvorm en verdeel het beslag erover. Bak ze in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

7
7

Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen.

8
8

Steek met een scherp, puntig mesje vanaf 1 cm van de rand van de cupcake schuin naar beneden naar het midden van de cupcake.

9
9
  • 320 g lemon curd

Snijd een kegelvormig kapje uit de cupcake. Vul de opening met lemon curd.

10
10

Halveer het uitgesneden kapje en zet het weer op de cupcake met de ronde kanten tegen elkaar, zodat een vlindertje ontstaat.

11
11
  • 42 g zachte cupcakeparels

Herhaal deze handeling bij alle cupcakes. Leg in het midden van de vleugeltjes een rijtje cupcake parels om het lijfje te maken.

12
12
  • 4 el poedersuiker

Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.

13
13

Wil je er voelsprietjes bij? Snijd met een scherp mes een stuk schoongeboende schil van een citroen, snijd in dunne reepjes en steek ze in de vulling.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.