Tro­pi­sche ijs­taart met ana­nas

Spectaculair nagerecht, flambeer aan tafel.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Spectaculair nagerecht, flambeer aan tafel. 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste serveerschaal (40 x 15 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  2. Snijd de cake in plakken (1 per persoon), leg achter elkaar op de schaal en besprenkel met het limoensap. Schil de ananas en snijd in plakken en leg op de cake.
  3. Splits de eieren, klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom stijf met de poedersuiker. De eidooiers worden niet gebruikt. Snijd het ijs in plakken en verdeel over de ananas. Verdeel het eiwit met een spatel over de bovenkant van de taart. Alles moet goed bedekt zijn.
  4. Zet de schaal ca. 2 min. onder de grill om het eiwit te laten kleuren. Blijf erbij, het kan snel gaan. Zet de ijstaart op tafel. Sprenkel de rum over het eiwit en steek voorzichtig aan (flamberen).

dieettip:

Let op met het gebruik van eieren. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen zoals, kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

video

Flam­be­ren

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Tropische ijstaart met ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tro­pi­sche ijs­taart met ana­nas

1
1

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

2
2
  • ½ limoen
  • 225 g roomboter marmercake

Snijd de cake in plakken (1 per persoon), leg achter elkaar op de schaal en besprenkel met het limoensap.

3
3
  • ¼ ananas

Schil de ananas, snijd in plakken en leg deze op de cake.

4
4
  • 50 g poedersuiker
  • 3 eieren

Splits de eieren, klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom stijf met de poedersuiker. De eidooiers worden niet gebruikt.

5
5
  • 500 ml vanille-ijs

Snijd het ijs in plakken en verdeel over de ananas. Verdeel het eiwit met een spatel over de bovenkant van de taart. Alles moet goed bedekt zijn.

6
6

Zet de schaal ca. 2 min. onder de grill om het eiwit te laten kleuren. Blijf erbij, het kan snel gaan.

7
7
  • 50 ml rum

Zet de ijstaart op tafel. Sprenkel de rum over het eiwit en steek voorzichtig aan (flamberen).

dieettip:

Let op met het gebruik van eieren. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen zoals, kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.