Fram­bo­zen-bal­sa­mi­co­muf­fins

Fruitige gebakjes van griesmeel en karnemelk: ideale afsluiter voor een high tea.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Fruitige gebakjes van griesmeel en karnemelk: ideale afsluiter voor een high tea. 12 stuks
4 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm
  • 12 papieren cakevormpjes
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit.
  2. Doe het rasp, 125 ml sap, de karnemelk en het ei in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en klop luchtig met een garde. Meng het griesmeel met het bakmeel en de suiker in een kom. Meng al roerend met een garde het sinaasappelmengsel in delen erdoor. Schep ⅔ van de frambozen voorzichtig door het beslag.
  3. Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Schep op elke muffin 1 tl crema di balsamico. Haal voorzichtig de satéprikker door het beslag zodat u een marmereffect krijgt. Verdeel de rest van de frambozen over de muffins en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster.

bereidingstip:

In plaats van crema di balsamico te kopen kun, je ook zelf balsamicosiroop maken: doe 50 ml balsamicoazijn met 20 g suiker in een steelpan. Breng al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Frambozen-balsamicomuffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen-bal­sa­mi­co­muf­fins

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 60 g gezouten boter

Smelt de boter en laat iets afkoelen.

3
3
  • 2 sinaasappels

Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit.

4
4
  • 1 ei
  • 125 ml karnemelk

Doe het rasp, 125 ml sap, de karnemelk en het ei in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en klop luchtig met een garde.

5
5
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g griesmeel

Meng het griesmeel met het bakmeel en de suiker in een kom.

6
6

Meng al roerend met een garde het sinaasappelmengsel in delen door het beslag.

7
7
  • 200 g frambozen

Schep de frambozen voorzichtig door het beslag.

8
8

Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover.

9
9
  • 12 tl crema di balsamico

Schep op elke muffin 1 tl crema di balsamico. Haal voorzichtig de satéprikker door het beslag, zodat je een marmereffect krijgt.

10
10
  • 100 g frambozen

Verdeel de frambozen over de muffins. Bak de muffins in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

11
11

Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster.

bereidingstip:

In plaats van crema di balsamico te kopen kun, je ook zelf balsamicosiroop maken: doe 50 ml balsamicoazijn met 20 g suiker in een steelpan. Breng al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.