Wal­no­ten­taart

Knapperige klassieker met ertussenin een karamelverrassing.

  • gebak
  • 10 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Knapperige klassieker met ertussenin een karamelverrassing. 10 personen
3 104

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier
  • deegroller
  • boterkoekvorm (Ø 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem, de helft van de basterdsuiker en het zout boven een kom. Snijd de boter in blokjes. Meng met het bloem-suikermengsel en het ei tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Houd 12 walnoten apart, hak de rest grof. Smelt ondertussen op heel laag vuur de rest van de basterdsuiker in een pan met een dikke bodem. Roer eerst de slagroom erdoor en dan de gehakte noten. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur en houd apart.
  3. Vet de boterkoekvorm in. Rol ⅔ van het deeg tussen 2 vellen bakpapier met de deegroller uit tot een lap van Ø 25 cm. Bekleed de vorm ermee. Schep het notenmengsel op het deeg. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van Ø 23 cm. Bekleed de bovenkant van de vorm ermee.
  4. Bestrijk het deeg met de melk. Zet de taart 30 min. in het midden van de oven. Verdeel de 12 walnoten erover en bak nog ca. 10 min. Serveer lauwwarm.
video

Ka­ra­mel­li­se­ren

Instructievideo - 01:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Walnotentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wal­no­ten­taart

1
1
  • 250 g bloem
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 150 g roomboter

Zeef de bloem, basterdsuiker en het zout boven een kom. Snijd de boter in blokjes.

2
2
  • 1 ei

Meng het bloem-suikermengsel met de boter en het ei tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C.

4
4
  • 220 g ongezouten walnoten
  • 125 g witte basterdsuiker

Houd 12 walnoten apart, hak de rest grof. Smelt ondertussen op heel laag vuur de basterdsuiker in een pan met een dikke bodem.

5
5
  • 250 ml slagroom

Roer eerst de slagroom erdoor en dan de gehakte noten. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur en houd apart.

6
6

Vet de boterkoekvorm in. Rol ⅔ van het deeg tussen 2 vellen bakpapier met de deegroller uit tot een lap van Ø 25 cm. Bekleed de vorm ermee.

Tip: Als het deeg wat breekt, druk je het in de vorm weer tot één geheel.

7
7

Schep het notenmengsel op het deeg. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van Ø 23 cm. Bekleed de bovenkant van de vorm ermee.

Tip: Maak van de restjes deeg blaadjes en versier hier de rand van de taart mee.

8
8
  • 2 el volle melk

Bestrijk het deeg met de melk. Zet de taart 30 min. in het midden van de oven. Verdeel de 12 walnoten erover en bak nog ca. 10 min. Serveer lauwwarm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.