Ri­cot­taca­ke­jes met bes­sen en le­mon curd

Lauwwarm zijn deze feestelijke gebakjes het állerlekkerst.

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Lauwwarm zijn deze feestelijke gebakjes het állerlekkerst. 6 stuks
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 6-vaks siliconen mini-tulbandbakvorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het meel met het zout boven een kom.
  2. Meng met een mixer de boter, suiker en lemon curd tot een luchtig geheel. Mix ook het ei en de ricotta door het boter-suikermengsel. Voeg het meel in delen toe aan het mengsel en roer met een spatel voorzichtig door tot een vrij dik beslag. Roer de blauwe bessen door het beslag.
  3. Vul met behulp van 2 lepels de bakvorm met het beslag en druk een beetje aan. Bak de cakejes in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bestrooi vlak voor het serveren met de poedersuiker. Serveer ze lauwwarm.

bereidingstip:

Maak je de cakejes in een muffinvorm, houd dan een baktijd aan van ca. 20 min.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 473 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ricottacakejes met bessen en lemon curd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­cot­taca­ke­jes met bes­sen en le­mon curd

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout

Zeef het meel met het zout boven een kom.

3
3
  • 130 g boter
  • 50 g suiker
  • 5 el lemon curd

Meng met een mixer de boter, suiker en lemon curd tot een luchtig geheel.

4
4
  • 1 ei
  • 250 g ricotta

Mix ook het ei en de ricotta door het boter-suikermengsel.

5
5

Voeg het meel in delen toe aan het mengsel en roer met een spatel voorzichtig door tot een vrij dik beslag.

6
6
  • 150 g blauwe bessen

Roer de blauwe bessen door het beslag.

7
7

Vul met behulp van 2 lepels de bakvorm met het beslag en druk een beetje aan.

8
8

Bak de cakejes in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

9
9
  • 6 el poedersuiker

Bestrooi vlak voor het serveren met de poedersuiker. Serveer ze lauwwarm.

bereidingstip:

Maak je de cakejes in een muffinvorm, houd dan een baktijd aan van ca. 20 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.