Ba­nof­fee

Banaan, pecannoten, slagroom: elke laag is weer een verrassing in deze Engelse toptaart!

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 4 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Banaan, pecannoten, slagroom: elke laag is weer een verrassing in deze Engelse toptaart! 10 stuks
3 96

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • taartvorm (Ø 28 cm)
  • bakpapier
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vul een pan met ruim water en doe het ongeopende blikje melk erin. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan. Neem het blikje uit de pan en laat afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur. Kneed ondertussen de suiker, bloem, boter en het zout in een kom tot een kruimelig deeg.
  2. Splits het ei. Voeg de eidooier en het ijskoude water toe aan het ei-bloemmengsel. Kneed tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een platte bal, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 35 cm doorsnede. Bekleed de vorm met de deeglap. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd de randen bij. Bedek de bodem met bakpapier en vul met de gedroogde bonen (blind bakken). Bak ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven, verwijder de bonen en het bakpapier en bak in nog ca. 10 min. goudbruin.
  4. Hak de noten grof, doe ze in de ovenschaal en zet de laatste 7 min. bij de bodem in de oven. Laat 30 min. afkoelen op een rooster en verwijder de vorm. Pel de bananen en snijd in plakjes van 1,5 cm. Besprenkel met het citroensap. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en 3/4 van de espressopoeder. Verdeel de gekaramelliseerde melk over de deegbodem. Bestrooi de melk met de noten en leg de banaan erop. Verdeel daarna de slagroom erover. Bestrooi de taart licht met de rest van de espressopoeder. Lekker!
video

Blind bak­ken

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Banoffee

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­nof­fee

1
  • 397 g gecondenseerde melk

Vul een pan met ruim water en doe het ongeopende blikje melk erin. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan.

Tip: Zo wordt de melk gekaramelliseerd.

2

Neem het blikje uit de pan en laat afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.

3
  • 135 g witte basterdsuiker
  • 265 g tarwebloem
  • 200 g boter
  • 1 tl zout

Kneed ondertussen de suiker, bloem, boter en het zout in een kom tot een kruimelig deeg.

4
  • 1 ei
  • 2 el koud kraanwater

Splits het ei. Voeg de eidooier en het ijskoude water toe aan het ei-bloemmengsel. Kneed tot een soepel deeg.

5

Vorm het deeg tot een platte bal, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

7
  • 2 g tarwebloem

Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 35 cm doorsnede.

8

Bekleed de vorm met de deeglap. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd de randen bij.

9
  • 1 kg gedroogde bruine bonen

Bedek de bodem met bakpapier en vul met de gedroogde bonen (blind bakken). Bak ca. 15 min. in de oven.

10

Neem uit de oven, verwijder de bonen en het bakpapier en bak in nog ca. 10 min. goudbruin.

11
  • 70 g ongezouten pecannoten

Hak de noten grof, doe ze in de ovenschaal en zet de laatste 7 min. bij de bodem in de oven. Laat 30 min. afkoelen op een rooster en verwijder de vorm.

12
  • 6 bananen
  • 2 tl citroensap
  • 250 ml slagroom
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 stick espressopoeder

Pel de bananen en snijd in plakjes van 1,5 cm. Besprenkel met het citroensap. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en 3/4 van de espressopoeder.

13

Verdeel de gekaramelliseerde melk over de deegbodem. Bestrooi de melk met de noten en leg de banaan erop. Verdeel daarna de slagroom erover.

14

Bestrooi de taart licht met de rest van de espressopoeder. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.