Prui­men- en abri­ko­zen­vlaai­tjes

Feestelijke fruittaartjes die het goed doen op de verjaardagstafel. Mét jamverrassing aan de binnenkant!

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Feestelijke fruittaartjes die het goed doen op de verjaardagstafel. Mét jamverrassing aan de binnenkant! 10 stuks
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer met deeghaken
  • 10 quichevormpjes (Ø 10 cm)
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter. Doe ondertussen de bloem, gist, 1 el basterdsuiker en het zout in een kom. Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg toe aan het bloem-suikermengsel. Meng met een mixer met deeghaken en voeg het ei en de boter toe. Mix tot een samenhangend geheel en kneed met de hand verder tot een soepel deeg. Laat in een afgedekte kom 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  2. Verwarm de oven voor op 215 °C. Vet de vormpjes in met boter. Verdeel het deeg in gelijke stukken (1 stuk per portie). Kneed elk stuk door en vorm er een balletje van. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem en rol elk balletje uit tot een ronde lap met een doorsnede van 12 cm en een dikte van ca. 2 mm. Bekleed de vormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel over elke bodem 1 el jam.
  3. Halveer de pruimen en abrikozen en verwijder de pit. Snijd de vruchten in partjes. Verdeel de pruimen en abrikozen met de snijkant naar onderen in een cirkel over de vormpjes. Bestrooi de vlaaitjes met de rest van de basterdsuiker en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen.
video

Steen­fruit snij­den

Instructievideo - 01:10 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pruimen- en abrikozenvlaaitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prui­men- en abri­ko­zen­vlaai­tjes

1
1
  • 50 g boter

Smelt de boter.

2
2
  • 200 g bloem
  • 4½ g gist
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Doe ondertussen de bloem, gist, basterdsuiker en het zout in een kom.

3
3
  • 5 el volle melk

Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg toe aan het bloem-suikermengsel.

4
4
  • 1 ei

Meng met een mixer met deeghaken en voeg het ei en de boter toe.

5
5

Mix tot een samenhangend geheel en kneed met de hand verder tot een soepel deeg. Laat in een afgedekte kom 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

6
6

Verwarm de oven voor op 215 °C.

7
7
  • 2 g boter

Vet de vormpjes in met boter.

8
8

Verdeel het deeg in gelijke stukken (1 stuk per portie). Kneed elk stuk door en vorm er een balletje van.

9
9
  • 30 g bloem

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem en rol elk balletje uit tot een ronde lap met een doorsnede van 12 cm en een dikte van ca. 2 mm.

10
10
  • 10 el extra jam blauwe pruim

Bekleed de vormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel over elke bodem 1 el jam.

11
11
  • 250 g pruimen
  • 250 g abrikozen

Halveer de pruimen en abrikozen en verwijder de pit. Snijd de vruchten in partjes.

12
12

Verdeel de pruimen en abrikozen met de snijkant naar onderen in een cirkel over de vormpjes.

13
13
  • 4 el witte basterdsuiker

Bestrooi de vlaaitjes met de rest van de basterdsuiker en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.

14
14

Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.