Aard­bei­en­tri­f­le met wit­te cho­co­la­deroom

Klassiek Engels feestdessert met de frisse smaak van yoghurt en munt.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Klassiek Engels feestdessert met de frisse smaak van yoghurt en munt. 12 personen
3 93

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hoge glazen schaal (inhoud 2.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Haal de blaadjes van de munt en hak de chocolade in stukjes. Hang een iets kleinere kom of pan in de pan met water, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie). Doe de slagroom in een kom en klop met een mixer bijna stijf. Spatel de yoghurt en gesmolten chocolade erdoor.
  2. Verdeel 1/3 van de koekjes met de chocoladekant naar onderen over de bodem van de schaal en besprenkel met 1/3 van de wijn. Verdeel 1/3 van de chocoladeroom en vervolgens 1/3 van de aardbeien erover. Maak zo nog 2 lagen met de rest van de koekjes, wijn, chocoladeroom en aardbeien.
  3. Dek de trifle af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer de bovenkant van de trifle vlak voor het serveren met de munt.

variatietip:

In plaats van de fruityoghurt aardbei/vanille kun je ook magere aardbeienyoghurt gebruiken.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeientrifle met witte chocoladeroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­tri­f­le met wit­te cho­co­la­deroom

1
1

Breng een pan met water aan de kook.

2
2
  • 750 g aardbeien
  • 15 g munt
  • 300 g witte chocolade

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Haal de blaadjes van de munt en hak de chocolade in stukjes.

3
3

Hang een iets kleinere kom of pan in de pan met water, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie).

4
4
  • 250 ml slagroom
  • 500 ml fruityoghurt aardbei/vanille

Doe de slagroom in een kom en klop met een mixer bijna stijf. Spatel de yoghurt en gesmolten chocolade erdoor.

5
5
  • 375 g koekjes
  • 100 ml zoete dessertwijn

Verdeel 1/3 van de koekjes met de chocoladekant naar onderen over de bodem van de schaal en besprenkel met 1/3 van de wijn.

6
6

Verdeel 1/3 van de chocoladeroom en vervolgens 1/3 van de aardbeien erover.

7
7

Maak zo nog 2 lagen met de rest van de koekjes, wijn, chocoladeroom en aardbeien.

8
8

Dek de trifle af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

9
9

Garneer de bovenkant van de trifle vlak voor het serveren met de munt.

variatietip:

In plaats van de fruityoghurt aardbei/vanille kun je ook magere aardbeienyoghurt gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.