Rain­bowtaart

Supertaart voor een kinderfeestje: met alle kleuren én alle smaken van de regenboog

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 10 min. bereiden
    • 6 uur wachten
    • 1 uur oventijd
(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Supertaart voor een kinderfeestje: met alle kleuren én alle smaken van de regenboog 10 stuks
3 116

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hoge springvorm (Ø 20 cm)
  • bakpapier
  • keukenthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Bereid de cakemix met de boter, melk en 3 eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag in 3 gelijke delen. Doe 1 deel in de springvorm en bak de taartlaag in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  2. Prak ondertussen 75 g aardbeien en 75 g bramen apart fijn. Kleur de helft van het resterende beslag roze met de aardbeien en 2 tl rode kleurstof. Kleur de andere helft van het beslag blauw met de bramen en 1 tl blauwe kleurstof.
  3. Neem de vorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Verwijder de springvorm en bekleed deze opnieuw met bakpapier. Vet de randen in en schep het roze beslag erin. Bak in ca. 20 min. gaar. Bak daarna op dezelfde manier het blauwe beslag. Laat de 3 taartlagen in minimaal 2 uur volledig afkoelen.
  4. Verdeel de gelatineblaadjes over 2 kommen, zodat in elke kom 3 blaadjes zitten en week per kom 5 min. in ruim koud water. Verhit de rest van de aardbeien met 2 el suiker in een steelpan op middelhoog vuur. Verhit in een andere steelpan de rest van de bramen met 2 el suiker. Neem de pannen van het vuur en prak het fruit tot moes. Los in elke pan de helft van de gelatine op. Laat iets afkoelen.
  5. Klop de slagroom stijf en verdeel in 2 porties. Schep door de ene portie slagroom de aardbeienmousse, en door de andere portie de bramenmousse. Bekleed de springvorm met vershoudfolie, laat de randen overhangen. Leg de blauwe cakelaag op de bodem. Schep de bramen­mousse erop. Leg de naturel cakelaag erop, schep de aardbeienmousse erop. Eindig met de roze cakelaag. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. Verhit 150 g suiker met 50 ml water tot 116 °C (gebruik de keukenthermometer). Splits de rest van de eieren. Klop de eiwitten stijf met het zout. Voeg al kloppend de hete suikersiroop toe. Blijf kloppen totdat het eiwit volledig is afgekoeld. Dit duurt 15 min. Neem de taart uit de springvorm en verwijder de folie. Verdeel het eiwit in mooie pieken rondom de taart.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rainbowtaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rain­bowtaart

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2

Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.

3
3
  • 450 g cakemix
  • 200 g boter
  • 50 ml melk
  • 3 eieren

Bereid de cakemix met de boter, melk en eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4

Verdeel het beslag in 3 gelijke delen. Doe 1 deel in de springvorm en bak de taartlaag in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 75 g bramen
  • 75 g aardbeien

Prak ondertussen de aardbeien en de bramen apart fijn.

6
6
  • 1 kleurstofstift

Kleur de helft van het resterende beslag roze met de aardbeien en 2 tl rode kleurstof.

7
7
  • 1 kleurstofstift

Kleur de andere helft van het beslag blauw met de bramen en 1 tl blauwe kleurstof.

8
8

Neem de vorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Verwijder de springvorm en bekleed deze opnieuw met bakpapier.

9
9
  • 2 g boter

Vet de randen in en schep het roze beslag erin. Bak in ca. 20 min. gaar.

10
10

Bak daarna op dezelfde manier het blauwe beslag.

11
11

Laat de 3 taartlagen in minimaal 2 uur volledig afkoelen.

12
12
  • 6 blaadjes gelatine

Verdeel de gelatineblaadjes over 2 kommen, zodat in elke kom 3 blaadjes zitten en week per kom 5 min. in ruim koud water.

13
13
  • 75 g aardbeien
  • 2 el suiker

Verhit de aardbeien met de helft van de suiker in een steelpan op middelhoog vuur.

14
14
  • 75 g bramen
  • 2 el suiker

Verhit in een andere steelpan de bramen met de andere helft van de suiker.

15
15

Neem de pannen van het vuur en prak het fruit tot moes. Los in elke pan de helft van de gelatine op. Laat iets afkoelen.

16
16
  • 400 ml slagroom

Klop de slagroom stijf en verdeel in 2 porties.

17
17

Schep door de ene portie slagroom de aardbeienmousse, en door de andere portie de bramenmousse.

18
18

Bekleed de springvorm met vershoudfolie, laat de randen overhangen.

19
19

Leg de blauwe cakelaag op de bodem. Schep de bramen­mousse erop.

20
20

Leg de naturel cakelaag erop, schep de aardbeienmousse erop.

21
21

Eindig met de roze cakelaag. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

22
22
  • 150 g suiker
  • 50 ml kraanwater

Verhit 150 g suiker met het water tot 116 °C (gebruik de keukenthermometer).

23
23
  • 3 eieren

Splits de eieren.

24
24
  • 1 mespunt zout

Klop de eiwitten stijf met het zout. Voeg al kloppend de hete suikersiroop toe.

25
25

Blijf kloppen totdat het eiwit volledig is afgekoeld. Dit duurt 15 min.

26
26

Neem de taart uit de springvorm en verwijder de folie. Verdeel het eiwit in mooie pieken rondom de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.