Drui­ven­taart met aman­de­len

De druiven maken 'm zoet, het amandelschaafsel juist hartig: da's nog eens trakteren!

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht De druiven maken 'm zoet, het amandelschaafsel juist hartig: da's nog eens trakteren! 10 stuks
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm met losse bodem (Ø 24 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Zeef de bloem en het zout boven een kom en meng de suiker erdoor. Snijd de boter in blokjes en meng met behulp van 2 messen door de bloem. Splits het ei. Houd het eiwit apart. Voeg de eidooier met het koude water toe aan het bloemmengsel. Kneed met koele handen kort tot een soepel deeg. Vet de taartvorm in met boter en verdeel het deeg over de bodem en de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet 15 min. in de koelkast om het deeg te laten rusten. Bak de bodem in ca. 20 min. net onder het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Laat de oven aan staan.
  3. Maal ondertussen het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine. Meng met de crème fraîche en de rest van de suiker. Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf met een mixer. Spatel het amandelmengsel er luchtig door. Verdeel de losgehaalde druiven over de taartbodem en schep de amandelroom er nonchalant op.
  4. Bak de taart in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat de taart in 1 uur afkoelen en serveer op kamertemperatuur.
video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Druiventaart met amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Drui­ven­taart met aman­de­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 30 g witte basterdsuiker

Zeef de bloem en het zout boven een kom en meng de suiker erdoor.

Tip: 30 gram suiker is hetzelfde als twee eetlepels.

3
3
  • 150 g boter

Snijd de boter in blokjes en meng met behulp van 2 messen door de bloem.

4
4
  • 1 ei

Splits het ei. Houd het eiwit apart.

5
5
  • 2 el kraanwater

Voeg de eidooier met het koude water toe aan het bloemmengsel. Kneed met koele handen kort tot een soepel deeg.

6
6
  • 2 g boter

Vet de taartvorm in met boter en verdeel het deeg over de bodem en de rand.

7
7

Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet 15 min. in de koelkast om het deeg te laten rusten.

8
8

Bak de bodem in ca. 20 min. net onder het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Laat de oven aan staan.

9
9
  • 110 g amandelschaafsel

Maal ondertussen het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine.

10
10
  • 95 g witte basterdsuiker
  • 125 ml crème fraîche

Meng het amandelschaafsel met de crème fraîche en de rest van de suiker.

11
11

Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf met een mixer.

12
12

Spatel het amandelmengsel luchtig door het eiwit.

13
13
  • 500 g pitloze rode druiven

Haal de druiven los en verdeel ze over de taartbodem.

14
14

Schep de amandelroom nonchalant op de druiven.

15
15

Bak de taart in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

16
16

Laat de taart in 1 uur afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.