Fram­bo­zen-room­taart

Leuk idee voor Valentijn: deze taart samen laag voor laag oppeuzelen. Lekker zoet!

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Leuk idee voor Valentijn: deze taart samen laag voor laag oppeuzelen. Lekker zoet! 10 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm hart (Ø 22 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de vorm in.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in, de kom mag het water niet raken. Doe de eieren, 180 g suiker en vanillesuiker in de kom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige, lichte massa. Neem de kom uit de pan en zeef de bloem, maizena en bakpoeder erboven. Spatel er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen op een rooster.
  3. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm ondertussen 225 g frambozen met de rest van de suiker al roerend in een steelpan tot het puree is. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los al roerend op in de puree. Klop de slagroom stijf in een kom. Spatel de frambozenpuree er luchtig door. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Snijd de cake overlangs in 3 gelijke lagen. Besprenkel elke laag 3 el crème de cassis. Leg 1 laag op een bord en verdeel er 1/3 van de frambozenroom over. Herhaal dit 2 keer. Verdeel de rest van de frambozen en de blauwe bessen over de taart. Bestrooi licht met poedersuiker.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de crème de cassis dan door frambozenlimonade.

video

Bis­cuit­bo­dem ma­ken

Instructievideo - 02:16 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Frambozen-roomtaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen-room­taart

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 g boter om in te vetten

Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de vorm in.

3

Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in, de kom mag het water niet raken.

4
  • 6 eieren
  • 180 g suiker
  • 8 g vanillesuiker

Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in de kom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige, lichte massa.

5
  • 150 g bloem
  • 2 el maizena
  • 1 tl bakpoeder

Neem de kom uit de pan en zeef de bloem, maizena en bakpoeder erboven. Spatel er voorzichtig door.

6

Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

7

Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen op een rooster.

8
  • 2 blaadjes gelatine
  • 225 g frambozen
  • 30 g suiker

Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm ondertussen de frambozen met de suiker al roerend in een steelpan tot het puree is.

9

Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los al roerend op in de puree.

10
  • 350 ml slagroom

Klop de slagroom stijf in een kom. Spatel de frambozenpuree er luchtig door. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

11
  • 9 el crème de cassis

Snijd de cake overlangs in 3 gelijke lagen. Besprenkel elke laag met een gelijke hoeveelheid crème de cassis.

12

Leg 1 laag op een bord en verdeel er 1/3 van de frambozenroom over. Herhaal dit 2 keer.

13
  • 75 g frambozen
  • 2 el poedersuiker
  • 150 g blauwe bessen

Verdeel de rest van de frambozen en de blauwe bessen over de taart. Bestrooi licht met poedersuiker.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de crème de cassis dan door frambozenlimonade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.