Ma­rok­kaan­se ap­pel­taart

Oeroude klassieker met een twist uit het Midden-Oosten: saffraan, kardemom en dadels

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans nagerecht Oeroude klassieker met een twist uit het Midden-Oosten: saffraan, kardemom en dadels 16 stuks
3 139

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  2. Meng met je vingertoppen het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom. Klop het ei los. Voeg het losgeklopte ei, het zout en sinaasappelrasp toe aan de kom. Kneed het deeg tot een bal en laat afgedekt met vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Week ondertussen de saffraan in het sinaas­appelsap. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Doe ze in een kom, schenk het saffraansinaasappelsap erover en meng met het kaneelpoeder, de kardemom en rietsuiker.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bakmeel bestoven werkblad tot een lap van een ½ cm dik. Rol het deeg om de deegroller en rol uit op de bakplaat.
  5. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd ze in stukjes. Verdeel de dadels en appelblokjes over het deeg en druk licht aan. Strooi het amandelschaafsel erover. Bak de taart in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de taart 30 min. afkoelen. Meng de kaneel met de poedersuiker en strooi voor het serveren over de taart.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Marokkaanse appeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se ap­pel­taart

1
1
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon.

2
2

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

3
3
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 g boter

Meng met je vingertoppen het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom.

4
4
  • 1 ei

Klop het ei los.

5
5
  • 1 mespunt zout

Voeg het losgeklopte ei, het zout en sinaasappelrasp toe aan de kom.

6
6

Kneed het deeg tot een bal en laat afgedekt met vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.

7
7
  • 0.05 g saffraan

Week ondertussen de saffraan in het sinaas­appelsap.

8
8
  • 4 elstar appels

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm.

9
9
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 2 el rietsuiker

Doe ze in een kom, schenk het saffraansinaasappelsap erover en meng met het kaneelpoeder, de kardemom en rietsuiker.

10
10

Verwarm de oven voor op 175 °C.

11
11

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

12
12

Rol het deeg met de deegroller uit op een met bakmeel bestoven werkblad tot een lap van een ½ cm dik.

13
13

Rol het deeg om de deegroller en rol uit op de bakplaat.

14
14
  • 250 g dadels

Verwijder de pitten uit de dadels en snijd ze in stukjes.

15
15
  • 55 g amandelschaafsel

Verdeel de dadels en appelblokjes over het deeg en druk licht aan. Strooi het amandelschaafsel erover.

16
16

Bak de taart in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

17
17
  • 1 el poedersuiker
  • 1 tl gemalen kaneel

Laat de taart 30 min. afkoelen. Meng de kaneel met de poedersuiker en strooi voor het serveren over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.