Goud­brui­ne broc­co­li­-to­nijn­taart

Deze taart maak je in een kwartier, daarna hoeft hij alleen nog de oven in!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(920)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze taart maak je in een kwartier, daarna hoeft hij alleen nog de oven in! 4 personen
3 920

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Doe zodra het water kookt de broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Spoel af onder stromend koud water en laat goed uitlekken.
  2. Vet ondertussen de quichevorm in met de olie. Verwijder het papier van het bladerdeeg en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Laat de tonijn uitlekken en verdeel samen met de broccoli over de bodem van de vorm. Leg de tomaatjes erop.
  3. Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de kaas, peper en eventueel zout toe. Schenk over de taartvulling. Bak de taart in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de taart na 30 min. af met aluminiumfolie, zodat deze niet te bruin wordt.

bereidingstip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2013 nr. 09 - Taart!, Allerhande Box week 38 2016

Goudbruine broc­co­li­-to­nijn­taart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Goud­brui­ne broc­co­li­-to­nijn­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g broccoli

Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes.

3
3

Doe zodra het water kookt de broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Spoel af onder stromend koud water en laat goed uitlekken.

4
4
  • ½ el olijfolie
  • 270 g vers bladerdeeg

Vet ondertussen de quichevorm in met de olie. Verwijder het papier van het bladerdeeg en bekleed de vorm met het bladerdeeg.

5
5
  • 390 g tonijnmoot in water
  • 250 g cherrytomaten

Laat de tonijn uitlekken en verdeel samen met de broccoli over de bodem van de vorm. Leg de tomaatjes erop.

6
6
  • 4 eieren
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 100 g geraspte jonge kaas

Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de kaas, peper en eventueel zout toe. Schenk over de taartvulling.

7
7

Bak de taart in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de taart na 30 min. af met aluminiumfolie, zodat deze niet te bruin wordt.

bereidingstip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.