Bloem­kool­stamp­pot met dil­le en ka­bel­jauw­bur­ger

Ook je kids zullen dit stamppotje met zijn zachte smaak heerlijk vinden.

(232)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Ook je kids zullen dit stamppotje met zijn zachte smaak heerlijk vinden. 4 personen
3 232

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met de bloemkool in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 8-10 min. bruin en krokant. Keer ze halverwege.
  3. Verhit 1 el olie in een andere koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. knapperig uit. Roer de crème fraîche, mosterd en dille erdoor. Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp grof met de pureestamper. Schep het spek erdoor.
  4. Schep de stamppot op de borden en leg er een kabeljauwburger bij.

variatietip:

Serveer de stamppot ook eens met kibbeling (schaal 300 g).

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bloem­kool­stamp­pot met dil­le en ka­bel­jauw­bur­ger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­stamp­pot met dil­le en ka­bel­jauw­bur­ger

1
1
  • 1½ kg kruimige aardappel
  • 1 bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met de bloemkool in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 4 kabeljauwburgers

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 8-10 min. bruin en krokant. Keer ze halverwege.

3
3
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een andere koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. knapperig uit.

4
4
  • 200 g crème fraîche
  • 2 tl dille
  • 2 el Limburgse mosterd

Roer de crème fraîche, mosterd en dille erdoor.

5
5

Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp grof met de pureestamper. Schep het spek erdoor.

6
6

Schep de stamppot op de borden en leg er een kabeljauwburger bij.

variatietip:

Serveer de stamppot ook eens met kibbeling (schaal 300 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.