Fris­se gar­na­len­roer­bak met pak­soi

Deze wokschotel met knoflookgarnalen en limoengras smaakt lekker fris.

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Deze wokschotel met knoflookgarnalen en limoengras smaakt lekker fris. 4 personen
2 160

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de ui in halve ringen en de paksoi in reepjes. Verhit de olie in een wok. Roerbak de ui en paksoi 3 min. Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 min. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.
  4. Schep de rijst in kommen. Schep er de garnalenroerbak op en bestrooi met het sesamzaad.

variatietip:

Vervang de garnalen ook eens door blokjes zalm- of kipfilet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Fris­se gar­na­len­roer­bak met pak­soi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se gar­na­len­roer­bak met pak­soi

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 1 struik paksoi
  • 1 rode ui

Snijd de ui in halve ringen en de paksoi in reepjes.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok. Roerbak de ui en paksoi 3 min.

5
5
  • 400 g wokgarnalen met knoflook

Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 min.

6
6
  • 150 ml original wok lemongrass

Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.

7
7

Schep de rijst in kommen. Schep er de garnalenroerbak op en bestrooi met het sesamzaad.

variatietip:

Vervang de garnalen ook eens door blokjes zalm- of kipfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.