La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta

Deze lasagne staat in 20 min. in de oven, want de pompoen is al gesneden.

(432)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze lasagne staat in 20 min. in de oven, want de pompoen is al gesneden. 4 personen
3 432

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in reepjes. Rasp de kaas.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika 2 min. Schep de pompoen erdoor en bak nog 3 min. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Kook de tomatensaus 5 min. Voeg de helft van de ricotta, peper en eventueel zout toe.
  3. Vet de ovenschaal in met wat olie. Schep een beetje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Dek af met een laag lasagnebladen. Schep hier een beetje tomatensaus op en maak zo met de rest van de lasagnebladen en saus meer lagen. Eindig met een laag tomatensaus. Schep de rest van de ricotta in kleine bergjes op de lasagne. Bestrooi met de Grana Padano, pijnboompitten en peper.
  4. Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. bruin en gaar.

variatietip:

Bestrooi voor een extra Italiaanse smaak de lasagne uit de oven met 2 el basilicumblaadjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 50 g Grana Padano
  • 1 rode paprika

Snijd de paprika in reepjes. Rasp de kaas.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika 2 min.

4
4
  • 450 g pompoen
  • 800 g tomatenblokjes

Schep de pompoen erdoor en bak nog 3 min. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook.

5
5
  • 250 g ricotta

Kook de tomatensaus 5 min. Voeg de helft van de ricotta, peper en eventueel zout toe.

6
6
  • 250 g lasagnebladen
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in met olie. Schep een beetje tomatensaus op de bodem van de schaal. Bedek met een laag lasagnebladen.

7
7

Schep hier een beetje tomatensaus op en maak zo met de rest van de lasagnebladen en saus meer lagen. Eindig met een laag tomatensaus.

8
8

Schep de rest van de ricotta in kleine bergjes op de lasagne.

9
9
  • 1 el pijnboompitten

Bestrooi met de Grana Padano, pijnboompitten en peper.

10
10

Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. bruin en gaar.

variatietip:

Bestrooi voor een extra Italiaanse smaak de lasagne uit de oven met 2 el basilicumblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.