Oven­kip met olij­ven­ta­pe­na­de

Perfect voor door de week, maar ook om je gasten mee te verrassen tijdens een etentje.

(240)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Perfect voor door de week, maar ook om je gasten mee te verrassen tijdens een etentje. 4 personen
3 240

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met olie.
  2. Snijd de kipfilet overlangs open en bestrijk met de helft van de tapenade. Klap dicht en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de tapenade. Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de kip ermee. Bestrooi met tijmblaadjes en peper. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de pastasaus. Snijd de tomaten in parten. Verdeel de veldsla en tomaten over een schaal. Verdeel de dressing erover.
  4. Giet de spaghetti af en meng met de pastasaus. Schep op de borden. Verdeel de kipfilet in gelijke porties en leg erbij. Serveer met de salade.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Oven­kip met olij­ven­ta­pe­na­de

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­kip met olij­ven­ta­pe­na­de

1
1
  • 2 el olie

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met olie.

2
2
  • 100 g zwarte olijventapenade
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet overlangs open en bestrijk met de helft van de tapenade. Klap dicht en leg in de ovenschaal.

3
3
  • 125 g mozzarella

Bestrijk met de rest van de tapenade. Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de kip ermee.

4
4
  • 2 takjes tijm

Bestrooi met tijmblaadjes en peper. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 400 g tomato & garlic pasta sauce
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de pastasaus.

6
6
  • 4 el honing mosterd sladressing
  • 4 tomaten
  • 75 g veldsla

Snijd de tomaten in parten. Verdeel de veldsla en tomaten over een schaal. Verdeel de dressing erover.

7
7

Giet de spaghetti af en meng met de pastasaus. Schep op de borden. Verdeel de kipfilet in gelijke porties en leg erbij. Serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.