Rijst met bief­stuk­reep­jes

Door de marinade twee keer te gebruiken, krijgt dit gerecht extra veel smaak.

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de marinade twee keer te gebruiken, krijgt dit gerecht extra veel smaak. 4 personen
3 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in reepjes, pel de knoflook en meng in een schaaltje de ketjap en sambal. Pers de knoflook erboven uit. Leg de biefstuk in een schaal, schep om en laat ca. 15 min. marineren.
  2. Maak de prei schoon, was hem en snijd in schuine ringen. Verhit in een wok iets meer dan de helft van de olie en roerbak de biefstuk ca. 3 min. (bewaar de marinade). Haal de biefstuk uit de wok houd deze warm. Verhit de rest van de olie en roerbak de ui ca. 3 min. Voeg de taugė toe en roerbak voor ca. 1 min. Voeg de biefstuk en de marinade toe en bak voor ca. 1 minuut mee. Serveer de biefstuk met rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 545 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 22-23

Rijst met biefstukreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst met bief­stuk­reep­jes

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 400 g biefstukken
  • 5 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in reepjes. Meng in een schaaltje de ketjap met de sambal.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook erboven. Leg de biefstuk in een schaal, schep om en laat ca. 15 min. marineren.

3
3
  • 400 g preien
  • 3 el zonnebloemolie

Maak de prei schoon, was hem en snijd in schuine ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstuk ca. 3 min. (bewaar de marinade).

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 250 g taugé

Haal de biefstuk uit de wok houd deze warm. Verhit de olie en roerbak de ui ca. 3 min. Voeg de taugė toe en roerbak voor ca. 1 min.

5
5

Voeg de biefstuk en de marinade toe en bak voor ca. 1 minuut mee. Serveer de biefstuk met rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.