Aard­bei­ge­lei met ge­ma­ri­neer­de ki­wi

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • lage puddingvorm (inhoud 1 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardbeien schoonmaken, halveren, droogdeppen met keukenpapier en in puddingvorm verdelen. In pan Amé aan de kook brengen. Pan van vuur nemen, inhoud van pakje jellypudding door Amé roeren tot poeder is opgelost. Over aardbeien schenken. Laten afkoelen en in koelkast gelei in ca. 2 uur laten opstijven.
  2. Blaadjes munt van takjes plukken en in reepjes snijden. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Halve limoen uitpersen. In kom munt, limoenrasp, -sap en cactus-citroensiroop tot dressing roeren. Kiwi's schillen, in kleine blokjes snijden en door dressing scheppen. Platte schaal op vorm leggen. Samen keren, even schudden en aardbeigelei op schaal laten glijden. Kiwisalsa eromheen scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.