Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met ru­co­la en moz­za­rel­la

Rijkgevuld met twee soorten kaas.

(157)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Rijkgevuld met twee soorten kaas. 2 personen
3 157

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met zout beetgaar. Halveer de tomaatjes en snijd de bolletjes mozzarella in drieën. Haal de steeltjes van de rucola en scheur het slablad grof.
  2. Pers de citroen uit. Klop in een grote kom de dressing van citroensap, basilicumolie, peper en zout. Meng de tomaat, mozzarella en rucola door de dressing.
  3. Schaaf de kaas in grove krullen. Giet de pasta af en laat kort uitlekken. Schep de pasta door de salade en verdeel over de voorverwarmde borden. Strooi de krullen kaas, kappertjes en peper over de pasta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme pastasalade met rucola en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met ru­co­la en moz­za­rel­la

1
1
  • 125 g macaroni grande

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met zout beetgaar.

2
2
  • 250 g romaatjes
  • 250 g mini-mozzarellabolletjes
  • 75 g rucola

Halveer de tomaatjes en snijd de bolletjes mozzarella in drieën. Haal de steeltjes van de rucola en scheur het slablad grof.

3
3
  • 2 el basilicumolijfolie
  • ½ citroen

Pers de citroen uit. Klop in een grote kom de dressing van citroensap, basilicumolie, peper en zout.

4
4

Meng de tomaat, mozzarella en rucola door de dressing.

5
5
  • 50 g Grana Padano

Schaaf de kaas in grove krullen. Giet de pasta af en laat kort uitlekken.

6
6

Schep de pasta door de salade en verdeel over de voorverwarmde borden.

7
7
  • 2 el kappertjes

Strooi de krullen kaas, kappertjes en peper over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.